VIDEO Directorul CNM Astra despre Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană: „Am mari nemulțumiri. Sper să nu fie doar cu mâncărică, băuturică și La Revedere…”

0 1.169

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a fost lansat cu mare fast la București. Pe plan local însă nu se face mare lucru și nici promovarea evenimentului nu este una pe măsură. În aceste condiții cei implicați în organizarea evenimentelor de anul viitor sunt nemulțumiți de cum merg lucrurile cu doar două săptămâni înainte de lansare. Unul dintre aceștia este directorul CNM ASTRA, Ciprian Ștefan.

Acesta spune că din punctul de vedere al unui om de cultură are multe nemulțumiri.” Mi s-ar fi părut normal să existe mult mai multă transparență. Ca om de cultură nu am mari mulțumiri față de acest program, dar că voi face tot posibilul ca din punctul de vedere al unei instituții de cultură subordonate unui membru al consorțiului treaba să iasă de nota 10”, a spus Ciprian Ștefan.

Directorul ASTRA spune că programul gastronomic de anul viitor ar trebui să se finalizeze cu o strategie, altfel va fi un eșec. ” Dacă mă întrebați pe mine, tot ca om de cultură, programul începe în 2019, nu se termină în 2019. Dacă la finalul anului nu o să avem o strategie și o viziune de dezvoltare a culturii gastronomice și a turismului cultural în județul Sibiu generat de acest program e un eșec. Adică e o poveste pur românească de categorie inferioară- mâncărică, băuturică, trai bun și la revedere. Dacă nu vor înțelege importanța operatorilor culturali privați și al medului ONG, programul va fi un eșec”, este de părere Ciprian Ștefan.

Muzeul Astra la bilanț pentru 2018. Directorul Ciprian Stefan vorbeste despre realizari si despre programul Sibiu – Regiune Gastronomica Europeana 2019 – Detalii pe www.oradesibiu.ro

Muzeul Astra la bilanț pentru 2018. Directorul Ciprian Stefan vorbeste despre realizari si despre programul Sibiu – Regiune Gastronomica Europeana 2019 – Detalii pe www.oradesibiu.ro

Publicată de Ora de Sibiu pe Marţi, 18 decembrie 2018

Muzeul ASTRA- furnizor de evenimente
Muzeul ASTRA are un plan minimal de evenimente pentru anul viitor. Acestea conțin și evenimente gastronomice pentru a se încadra tematicii anului 2019. Dar, pe lângă acestea, se vor organiza și evenimente care fac efectiv parte din programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. ” Eu vă pot asigura ca și conducător de unitate că noi o să oferim calitate și nu o să ne abatem de la reguli. Noi o să oferim un alt discurs. Cultura gastronomică nu înseamnă doar ceea ce mănânci, ci de la cum se cultivă ce ce mănânci, la cum se conservă și la cum se prepară. Noi o să facem în muzeu programe menite să promoveze cultura gastronomică regională dar și resursele care pot fi folosite și puse în slujba publicului, deci nu doar o rețetă făcută de tanti Maria din Jina, ci și o pensiune care vrea să preia această rețetă unde tu ca turist te duci, dormi și poți să guști din această tradiție”, spune Ciprian Ștefan.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.