romania te iubesc 2

Volumul de reportaje „România, te iubesc” a fost lansat marți la librăria Humanitas din Sibiu. Zeci de sibieni au venit la eveniment nerăbdători să primească autografe pe prima pagina. Mai bine de 100 de exemplare au fost vândute deja.

Librăria din Sibiu a fost plină marți seara de cititori. Fanii emisiunii, care a împlinit zece ani, i-au ascultat cu atenție pe cei cinci jurnaliști-autori ai cărții ce adună cele mai importante reportaje realizate până acum.
Paula Herlo a povestit despre ce au însemnat pentru ea toți aceștia ani și despre cum a reușit să transmită emoțiile pe care ea le-a simțit în această carte.

„Fiecare are stilul lui în carte. Eu sunt responsabilă cu emoția. O să vedeți în carte… o să râdeți, o să plângeți. O să citiți despre România. Cuvântul scris rămane, rămane și peste 10, 20 de ani. Îmi doresc ca toți copiii, când vor crește și vor citi, să zică ce bine că nu mai trăim acele vremuri… că avem spitale, școli”, spune Paula Herlo.

48397520 2217668585173759 6889251418230751232 n

Sibienii i-au ascultat pe jurnaliști și le-au apreciat vorbele prin aplauze.

„Am o veste proastă, fotografiile sunt doar pe coperți. Cartea nu are poze. Aici găsiți toți cei 10 ani petrecuți în România, unde noi am crescut cu această emisiune, am căpătat forță și experiență datorită vouă, cei care ne-ați urmărit. Am vorbit în carte despre ce se întâmplă în Sicilia, despre un stat pe pământul mafiei, unde oameni simpli care nu cunosc limba ajung să fie sclavi în condiții insalubre. Am vorbit despre contrabandă cu țigări la vamă, toate din dosarele românești. Acolo veți vedea ce înseamnă un gogoșar, un porc de ăla mare”, spune Rareș Năstase.romania te iubesc 1

Cosmin Savu spune că au scris despre viața din România, despre subiectele dureroase ale țării.

„Pentru mine e o emoție să fiu acasă… Pentru că aici am crescut. Andreea Esca mă are în telefon trecut ca Avrigeanul… Sibiul m-a adoptat așa. O să citiți în carte despre viața noastră din ultimii 10 ani. Noi spunem constant că suntem jurnaliști 24/24. Am luat în carte subiecte dureroase, lucruri care se repetă circular și deși încerci să miști, că s-au întâmplat lucruri în ultimii 10 ani, lucrurile te urmăresc”, spune Cosmin Savu.

Paul Angelescu, cel mai nou membru al echipei România, te iubesc spune că a scris în carte despre infrastructură, despre drumuri, autostrăzi, căi ferate și studii de caz despre tot ce e în neregulă în ceea ce privește birocrația.

48407369 2143082069068038 8159242083375251456 n

Alex Dima povestește că are doi copii: fiica lui în vârstă de 10 ani și România, te iubesc, cu o luna mai mare.

„Cartea este despre poveștile noastre. O bucată din sufletul și viața noastră, ăsta e secretul emisiunii, oamenii ne simt că suntem sinceri. Este o România care nu e așa frumoasă în această carte… Noi căutăm soluții și dacă nu le găsim aici, le căutăm afară și fiecare material are o astfel de soluție. O ieșire. Dacă un politician ar deschide această carte ar găsi și o soluție la problemele țării”, spune Alex.

Cititorii au filmat și s-au fotografiat cu cei pe care îi îndrăgesc de atâția ani. De asemenea, la final, au așteptat să primească un autograf pe cartea cumpărată. În Sibiu, doar în ziua evenimentului, peste 100 de cărți au fost vândute.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns