Palatul Copiilor din Sibiu în pericol de a fi închis – Are nevoie de ajutor

0 1.026

Palatul Copiilor de pe strada Constituției este o emblemă a orașului și a copilăriei multora dintre noi. Activitățile desfășurate aici au umplut timpul multor copii de-a lungul a zeci de generații. Acum însă activitatea ar putea fi pusă în pericol dacă noul sediu primit după ce clădirea de pe constituției a fost retrocedată nu va fi renovat.

Clădirea de pe strada constituției unde Palatul Copiilor și-a desfășurat mereu activitatea a fost retrocedată în urmă cu mai bine de un an Bisericii Evanghelice. În tot acest timp conducerea Palatului a încercat să obțină un alt spațiu în care să se mute. În cele din urmă Primăria Sibiu le-a oferit un loc, doar că trebuie renovat total.

”Biserica Evanghelică ne-a păsuit de mai bine de un an, dar trebuie să ne mutăm până în aprilie. Am primit spațiul ce a aparținut internatului liceului Henri Coandă, trei etaje. Dar acolo doar pereții mai stau în picioare, așa că trebuie renovat în totalitate- de la geamuri, la parchet, tencuială…”, spune Liviu Rotaru, președintele Asociației Pro Palatul Copiilor.

Primul etaj a fost parțial renovat cu bani primiți de la Ministerul Învățământului, cel de care aparține Palatul copiilor din sibiu. ”după o sesizare am primit 100.000 de lei. Cu e și cu alte sponsorizări am reușit să renovăm primul etaj, dar mai e ceva de lucru. Apoi am mai făcut adrese, nu am primit niciun răspuns, s-a schimbat ministrul, am mai făcut o adresă și tot nimic. De 4- 5 luni așteptăm”, spune Liviu Rotaru.

Așa că, presați de timp, părinții și profesorii de la Palatul Copiilor s-au constituit într-o asociație pentru a putea strânge fondurile necesare renovării. ”Mai avem nevoie undeva la 450.000 de lei, asta fără izolația termică exterioară și fără centrala termică. Oricine ne poate ajuta îi rugăm să o facă, indiferent că este vorba de donații, de materiale de construcție, de voluntari care să ne ajute…Este păcat să nu ducem mai departe ceea ce înseamnă Palatul Copiilor”, spune Liviu Rotaru.

Cei care doresc să facă o donație în bani o pot face în contul deschis la BCR

Asociația Pro Palatul Copiilor Sibiu

RO95RNCB0227159638480001

CUI 39490471

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.