Klaus Iohannis: „Guvernul vine cu o ordonanță care aruncă în aer economia”

309

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, referitor la măsurile fiscale anunțate de Guvern, că ceea ce se întâmplă „e lăcomia pesediștilor de a lua bani mai mulți și a-I gestiona cum consideră”.

„Cu toții am aflat probabil, majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregătește Ordonanță de urgență pentru a introduce noi taxe și impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmație făcută de premier în discursul după aprobarea Guvernului din Parlament- cel inaugural, nu e cazul să citez, dar spunea că nu vom introduce noi impozite și taxe. Iată că introduce. Această ordonanță nu a fost discutată cu parteneri din mediul economic sau instituțional. Acest proiect nu are o analiză. Proiectul aruncă în haos economia”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a solicitat Guvernului să nu meargă mai departe cu ordonanța.

„Se introduc schimbări, modificări, fără consultări, fără o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept, „taxa din lăcomie”. E lăcomia pesedinștilor de a lua bani mai mulți și a-i gestiona cum consideră. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia și vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Fac apel la guvern să se răzgândească, să o pună în discuție, să o analizazeze cu sindicate și patronate”, a mai spus Iohannis.

Sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.