Ora de Sibiu
Știri in direct

Alina Bica și fostul șef ANAF, eliberați, după ce pedepsele le-au fost suspendate

220

După ce a petrecut mai bine de două luni într-o închisoare din Costa Rica, Alina Bica va fi din nou o femeie liberă. Fosta șefă a DIICOT ar urma să fie eliberată joi dimineața de Înalta Curte de Casație și Justiție. La fel și fostul șef ANAF, Șerban Pop.

Magistrații instanței supreme au decisă să- suspende Alinei Bica pedeapsa de 4 ani cu executare, după ce avocații acesteia au formulat contestări față de formarea completurilor de 5 judecători.

„Admite în principiu contestaţia în anulare formulată de condamnata Bica Alina Mihaela împotriva deciziei penale nr. 117 din 26 iunie 2018, pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2067/1/2017. Fixează termen pentru soluţionarea contestaţiei în anulare la data de 21 ianuarie 2019, Sala Secţiei penale, pentru când se va cita contestatoarea condamnată. II. Admite cererea de suspendare a executării sentinţei penale nr.1057 din 29 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2471/1/2015, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 117 din 26 iunie 2018 (…) până la soluţionarea definitivă a contestaţiei în anulare”, se arată în minuta instanței, în privința Alinei Bica.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis eliberarea mai multor persoane în dosare în care avocaţii condamnaţilor au contestat alcătuirea completurilor de cinci judecători, drept urmare au fost puși în libertate Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...