Ora de Sibiu
Știri in direct

Dragnea, către ministrul Justiției: „Să intre cât mai repede în vigoare Codurile Penale”

258

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, trebuie să vină cu o propunere în Guvern, pentru ca, în scurt timp, să intre în vigoare Codurile Penale.

„Nu am treabă nici cu aplopexia, nici cu disperarea. Ei sunt disperați, dacă te uiți la ochi și a colțurile gurii. Ce facem? Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile penale, eu cred că ministrul Justiției într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte premierului pentru a fi adoptate prin ordonanță. Bâlciul acesta de a ataca la CCR nu poate continua la nesfârșit pentru că totuși vorbim de o legislație importantă”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

„Am suficientă apreciere penru ministru Justiției, nu doar pentru dumnealui pentru oricine, dar intervine momentul în care lipsa de decizie să existe. Sunt decizii politice. Nu putem bloca o țară, reformarea sistemului, aducerea dreptul la un proces echitabil. Asta este o reformă majoră, nu este o glumă”, a mai spus Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în 10 decembrie, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...