Dragnea, despre dosarul Referendumului – Un magistrat urma să îl achite dacă l-ar fi pus la CCR

0 161

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dezvăluit că a primit informații potrivit cărora fostul șef al Curții Supreme ar fi acceptat o înțelegere pentru postul de la Curtea Constituțională, la schimb urmând să îi dea achitare șefului PSD în dosarul Referendumului.

„Nu numai asta. A zis să îmi și dubleze pedeapsa. Atunci când urma să se dea un apel la mine cu referendumul, cică doamna Stanciu m-ar fi achitat dacă ar fi primit garanții de la mine că o pun la CCR, dar între timp s-a răzgândit că a obținut de la Cotroceni. Să îl întrebați pe dl primar Daniel Florea, că el mi-a spus. Întrebați-l că vă va spune. În continuare sunt lăsați în funcție. În continuare sunt influențați să ia decizii de unii sau alții”, a declcarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liviu Dragnea a fost acuzat, în dosarul Referendumului, de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. Liderul PSD a primit o condamnare definitivă de închisoare de doi ani cu suspendare.

Unul dintre judecătorii completului de 5 a fost Livia Stanciu, la acea vreme președinte ICCJ, iar acum magistrat al Curții Constituționale.Mandatul de 9 ani de la CCR a fost obținut de Stanciu ca urmare a propunerii venite din partea președintelui Klaus Iohannis.

sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.