Ora de Sibiu
Știri in direct

Proiecte de peste 320 de milioane de lei depuse de Primăria Sibiu, pentru obținerea finanțării din fonduri europene

734

Primăria Sibiu a depus proiecte în valoare de peste 320 de milioane de lei pentru obținerea finanțării din fonduri europene nerambursabile. Cei mai mulți bani vor ajunge în domeniul creșterii mobilităților locuitorilor și în educație.

„Pe lângă proiectele pe care le finanțăm din bugetul local al Sibiului, Primăria Sibiu a depus la ADR Centru 23 de proiecte pentru a obține finanțare nerambursabilă din fonduri europene. Valoarea acestora depășește 320 de milioane de lei”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

ÎN DOMENIUL EDUCAȚIEI (74,39 milioane lei):
• Reabilitarea clădirilor a patru unități de învățământ în vederea creșterii eficienței energetice: Liceul Constantin Noica și școlile generale 1, 21 și Radu Selejan. Contractele de finanțare sunt deja semnate, iar lucrările includ: izolarea termică a fațadelor, modernizarea sistemelor de utilități, instalarea de panouri fotovoltaice și a pompe de căldură aer-apă pentru producerea energiei, repararea acoperișurilor și instalarea unui sistem de management și control al consumului de energie.
• Extinderea clădirilor în care funcționează școlile Nicolae Iorga, I.L. Caragiale și Regele Ferdinand și construcția de săli de sport la școlile N. Iorga și Regele Ferdinand. Contractul pentru școala N. Iorga se află în etapa de precontractare, celelalte două fiind încă în evaluare, în diverse stadii. Scopul principal al acestora este crearea de noi săli de clasă care să elimine învățământul în două schimburi.
• Construcția a două noi creșe, una în cartierul Țiglari, lângă grădinița nr. 36 și una în cartierul Ștrand, lângă școala nr. 1 care vor crea încă 200 de locuri pentru preșcolari. Contractul de finanțare pentru creșa din Țiglari este în etapa de precontractare, celălalt aflându-se în evaluare încă.
• Reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independența pentru a sprijini elevii care urmează cursurile învățământului dual.

ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂȚII (17,07 milioane lei):
• Creșterea capacității medicinei de urgență pediatrică, în spațiile existente în Spitalul de Pediatrie Sibiu. Proiectul presupune reconfigurarea spațiilor destinate primirii urgențelor și modernizarea acestora, dar și dotarea corespunzătoare.
• Dotarea ambulatoriilor existente ale Spitalului de Pediatrie pentru ortopedie, chirurgie, ORL, oftalmologie, dermatologie situate pe str. G. Barițiu, nr.2 și a noilor departamente de endocrinologie și alergologie.

ÎN DOMENIUL CREȘTERII MOBILITĂȚII LOCUITORILOR (203,15 milioane lei):
• Modernizarea transportului public din Sibiu, proiect care presupune achiziția a 40 de autobuze noi alimentate cu gaz comprimat, împreună cu sistemele moderne de informare și confort pentru pasageri.
• Crearea unei linii verzi de transport public în centrul istoric al Sibiului, prin achiziția a 5 minibuze electrice și a sistemelor conexe necesare
• Crearea unui coridor favorabil deplasării cu bicicleta pe malul Cibinului, un traseu care va traversa orașul și va face legătura cu pistele existente.
• Crearea unui coridor de deplasare cu bicicleta pentru conectarea cartierului Ștrand cu zona centrală și parcul Sub Arini
• Amenajarea unui sistem automat de închiriere a bicicletelor în regim de self-service – Sibiu Bike City. Proiectul presupune amenajarea a 44 de astfel de centre în care vor fi disponibile peste 500 de biciclete, inclusiv triciclete pentru seniori și persoane cu dizabilități.
• Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii, prima stradă pe care se va introduce o bandă dedicată transportului public, se vor amenaja piste pentru biciclete și se vor reabilita trotuarele, zonele verzi și locurile de parcare.

CREAREA DE SPAȚII PUBLICE CU FUNCȚIUNI DE AGREMENT, DE ODIHNĂ ȘI SOCIALE (23,62 milioane lei):
• Crearea unui centru multifuncțional în zona străzii Oțelarilor, destinat comunităților marginalizate
• Crearea unui spațiu multifuncțional de recreere, sport și educație activă în cartierul Gușterița, pe strada Podului
• Amenajarea unui parc în suprafață de 40.000 mp în zona cartierului Tilișca, în spațiul delimitat de străzile Preot Bacca și prelungirea străzii Săcel, prin reconversia unui vechi depozit de materiale de construcții.
• Reabilitarea energetică a trei clădiri de blocuri din Sibiu, lucrările incluzând izolarea termică, modernizarea sistemelor de utilități și instalarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului. Acest proiect se află în etapa de precontractare.

CREȘTEREA EFICIENȚEI SERVICIILOR PUBLICE (3,37 milioane lei):
• “SALT – Sibiu: Administrație de calitate, Accesibilă Locuitorilor prin Tehnologie”, un proiect care presupune printre altele digitalizarea arhivelor instituției pentru un acces mai facil, solicitarea online și generarea automată a unor documente, simplificarea serviciilor de plată electronică, dar și formarea profesională a angajaților.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...