codrin stefanescu 53676700

Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a declarat, vineri, că președintele Klaus Iohannis ”în mod cert se cere suspendat” și că refuzul numirii celor doi miniștri și a șefului Armatei este ”un mesaj foarte clar că nu-i mai pasă de nimeni și de nimic”.

”În mod cert, Iohannis se cere suspendat. Prin tot ceea ce face în fiecare zi, devenind tot mai dușmănos cu propria-i țară, încălcând în mod deliberat toate legile țării, Constituția și deciziile Curții (Constituționale – n.r.), Iohannis acționează în mod clar conform unui plan creat de șefii unei instituții în sensul de a fi suspendat. Aceste mișcări deasupra legii prin care arată că se știe protejat de parchete și de alte instituții de forță, dar blochează la nesfârșit România. Mai mult, prin tot ce întreprinde în ultima perioadă, Iohannis îndeamnă opinia publică la nesupunere constituțională, călcând astfel în picioare toate deciziile democrației și statului de drept”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

El a mai spus că liderii PSD și ALDE trebuie să se ”gândească foarte serios” la declanșarea procedurii de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis.

”Refuzând pe bandă rulantă nominalizări de miniștri, schimbarea unor șefi de parchete și de instituții, iar mai nou numirea noului șef al Armatei Române, transmite un mesaj foarte clar că nu-i mai pasă de nimeni și de nimic și ne cere pur și simplu nouă, celor din coaliția de guvernare să începem procedurile de suspendare, chestiune la care va trebui să ne gândim foarte serios pentru că lucrurile au luat-o razna, iar opinia publică este absolut siderată de ceea ce se petrece în ultimul timp”, a mai spus Ștefănescu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că a semnat decretul de prelungire a mandatului generalului Nicolae Ciucă, actualul șef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în ședința CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcție.

„Această propunere făcută nu respectă rigorile legii. În consecință CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării”, a spus Iohannis.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a spus vineri că președintele Klaus Iohannis a anunțat-o că nu va da curs numirilor celor două propuneri de la Dezvoltare și Transporturi, chiar dacă CCR a stabilit că există un conflict de natură juridică și trebuie emise decretele.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. In mod cert ,moaca ta de porc merita pumni !!!!Jeg pesedist !Am in fata ochilor faza cu evacuarea lui Vadim !!!!!!!