Un pușcărias a dat în judecată Ministerul Justiției – Vrea să bea bere fără alcool

328

Un deținut de la penitenciarul din Iași vrea să bea bere fără alcool, însă, în incinta închisorii, nu se vinde. El a dat în judecată ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader, și Administrația Națională a Penitenciarelor, totul pentru o mică bucurie în spatele gratiilor.

Potrivit digi24.ro, Anton Parasca, în vârstă de 59 de ani,  încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, a deschis mai multe procese, în ultimul an, fiind nemul­ţumit de un refuz de-al reprezentanţilor închisorii ieşene de a permite vânzarea berii fără alcool.

El a argumentat că berea este încadrată în categoria produselor alimentare, aducând în sprijinul spuselor sale un document semnat de Ministerul Agriculturii. Cum conducerea penitenciarului nu s-a lăsat înduplecată, bărbatul a decis să își caute „dreptatea” în instanță, însă a pierdut procesul.

Parasca nu s-a lăsat descurajat. A mai deschis un proces, de această dată cerând anularea actului normativ care interzice accesul deţinuţilor la bere fără alcool.

El a dat în judecată nu numai penitenciarul din Iași, ci şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Ministerul Justiţiei.

Deținutul a pierdut însă și acest proces definitiv, așa că va trbui să aștepte până când va ieși din închisoare pentru a se bucura de o bere fără alcool. Bărbatul execută o pedeapsă de 5 ani și 6 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat, în 2014, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.