furt din locuinta
FOTO arhivă

Acum patru ani casa uneia dintre cele mai bogate familii din Alba a fost prăduită de hoți. Patru bărbați au intrat acolo și au furat bunuri de 600.000 de lei. Printre ei a fost și un sibian. Acum, cei patru au fost trimiși în judecată, anunță ziarulunirea.ro

La momentul demarării cercetărilor, Poliţia din Alba a audiat cinci persoane, dintre care trei din Sebeş şi câte unul din Sibiu şi Constanţa. În final au fost trimise în judecată, la Tribunalul Alba, patru persoane: Filip Ion (Sibiu), Hârceagă Dumitru (Sebeş), Radu Cristian (Sebeş) şi Ailenei Mihai (Constanţa).

Aceştia vor fi judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals.

Părţi vătămate în dosar sunt Elisiu Goţa şi soţia acestuia. Omul de afaceri, supranumit şi ”regele pavelelor”, deţine firma Elis Pavaje şi are o avere cifrată la 26 – 28 de milioane de euro. Jaful din locuinţa acestora a avut loc în ianuarie 2015.

Persoane mascate au sustras bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei. După circa şase luni, poliţiştii din Alba au reuşit să prindă cinci persoane suspectate în infracţiunile ce au avut loc în legătură cu furtul din casa familiei Goţa.
Din cercetări a reieşit că, în ianuarie 2015, 3 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din municipiile Sebeş, Sibiu şi Constanţa, ar fi pătruns într-o locuinţă din municipiul Sebeş, de unde au sustras bunuri şi sume de bani.

Se pare că, celelalte două persoane, de 51 şi 73 de ani, ambele din Sebeş, i-au sprijinit pe cei 3, prima oferind informaţii despre locaţie şi programul proprietarilor, iar cea de-a doua a sprijinit la spălarea banilor sustraşi.

În cauză există suspiciuni şi cu privire la faptul că, în perioada 2014 – 2016, cei 3 ar mai fi comis alte furturi din locuinţe situate pe raza judeţului Alba.

Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 600.000 lei.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.