de ce are rudolph, cel mai cunoscut ren, nasul roșu?

Rudolph este cel mai cunoscut ren al lui Moș Crăciun. Și cum este cunoscut de toată lumea, la fel de cunoscut este și faptul că are nasul roșu. 

Rudolf, așa cum este cunoscut în România, are o istorie îndelungată. Povestea în care renul cu nas roșu este personajul principal, a fost inventată de un copywriter al magazinului Montgomery Ward, din Statele Unite ale Americii, scriu cei de la shtiu.ro

Robert L. May a făcut publică povestea în anul 1939 pentru a vinde mai ușor cărțile pentru copii. Ideea a funcționat atât de bine încât magazinul a vândut mai mult de două milioane de copii.

Povestea avea drept personaj principal un ren, întrucât fetița autorului era îndrăgostită de renii de la gradina zoologică. Puiul de ren avea un nas roșu care lumina foarte tare, motiv pentru care toată lumea îl ironiza și inclusiv familiei îi era rușine cu el. Într-o zi foarte friguroasă, renul l-a ajutat imediat pe Moș Crăciun în misiunea acestuia de a împărți cadouri, salvând astfel Crăciunul și bucuria celor mici. Astfel, ideea a prins în rândul celor mici și cartea cu Rudolph a fost distribuită în 2,4 milioane de exemplare, iar până la finalul anului 1946, 6 milioane de copii ale sale erau răspândite în America.

Deși povestea a fost scrisă inițial în 1926, aceasta a fost acceptată abia în anul 1939. Robert L. May, tatăl lui Rudolph, a murit în anul 1976. Ulterior, în Statele Unite ale Americii au fost create și desene animate cu Rudolph.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. ”De ce are Rudolph, cel mai cunoscut ren, nașul roșu?” Cred ca va dati seama ce nu e ok.. 😀