vremea de revelion și în primele zile ale anului

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Revelion, dar și în primele zile ale noului an. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar în unele zone, vom avea în jur de 9-10 grade Celsius. La munte, în schimb, sunt așteptate ninsori.

Elena Mateescu, directorul general al ANM: La trecerea dintre ani, ne așteptăm să înregistrăm ninsori predominant la munte, e adevărat ninsori slabe, nu excludem Transilvania și Maramureș, nordul Moldovei, în rest precipitații slabe mixte. Nu excludem ca și la București să avem fulguieli slabe. Pentru prima zi a anului, vorbim de o vreme în general apropiată de normalul climatologic al primelor zile. După care, așa cum arată datele, o masă de aer mai rece din 4-5-6 ianuarie în care să avem maxime negative în bună parte din țară, exceptând partea de sud, est și ușor în sudul Moldovei, unde or să fie maxime undeva la 2-4 grade. În rest maxime -7 până la 0 grade.

Cele mai ridicate temeperaturi la trecerea dintre ani vor fi înregistrate pe litoral, acolo unde se vor înregistra valori pozitive de 0-1 grade.

Ultima oră

Comentariul meu