avengers

2018 a fost anul cu cele mai mari încasări din istorie pentru industria cinematografică. S-au adunat 41 de miliarde de dolari, cu 3% mai mult ca în 2017. Patru dintre filmele lansate, toate cu supereroi au avut încasări de peste un miliard de dolari, anunță digi24.ro

Cel mai profitabil film al anului este de departe „Răzbunătorii: Războiul Infinitului” cu încasări de peste două miliarde de dolari.

Produs al studiourilor Marvel, povestea semnată de regretatul Stan Lee, de care ne-am despărţit în 2018, reuneşte o pleiadă de supereroi, printre care Thor, Căpitanul America, Omul-Păianjen. Ei îşi unesc forţele pentru a lupta cu Thanos, un despot intergalactic care vrea să distrugă omenirea.

Pe locul doi în topul celor mai profitabile pelicule ale lui 2018 ne reîntâlnim cu unul dintre supereroii din

„Răzbunătorii: Războiul Infinitului”. Este vorba de T’Challa, regele unui tărâm african, cu care cei de la Marvel ne făcuseră cunoştinţă încă din 2016 când a apărut în producţia „Căpitanul America: Război Civil”.

T’Challa îşi spune acum propria poveste în „Pantera Neagră”, peliculă care a avut încasări de 1,3 miliarde de dolari la nivel mondial şi conduce topul încasărilor din Statele Unite, unde banii strânşi din bilete depăşesc 700 de milioane de dolari.

Părăsim universul supereroilor şi intrăm în lumea Jurassic pentru că pe locul 3 în Box Office-ul Mondial se află filmul “Jurassic World: Un regat în ruină”. Noile aventuri ale dinozaurilor au atras zeci de milioane de oameni la cinema şi a strâns din bilete peste un miliard şi 300 de mii de dolari.

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, “Bohemian Rhapsody” nu lipseşte nici el din top 10 cele mai profitabile pelicule. Lansat în luna noiembrie, filmul spune provestea legendarei trupe Queen şi a solistului ei, Freddie Mercury. A avut până acum încasări de aproape 700 de milioane de dolari şi se află pe locul opt în top.

2019 se anunţă la rândul lui un an profitabil pentru studiourile de film şi asta pentru că mulţi supereroi revin pe marile ecrane. În luna aprilie va avea premiera unui nou film din seria Răzbunătorii. “Avengers. Endgame” se află deja în faza de postproducţie, iar trailerul lansat la începutul lunii decembrie a devenit cel mai vizonat din istorie cu 300 de milioane de vizualizări in numai 24 de ore.

Şi tot în 2019 ne vom întâlni cu unele dintre cele mai îndrăgite persoanje animate. Revin pe marile ecrane “Dumbo”, în filmul cu acelaşi nume, sau simpaticul dragon Toothless – în Cum să îţi dresezi dragonul 2.

În ceea ce priveşte studiourile de producţie, Disney este producătorul cu cele mai mari încasări în 2018, cu peste 7 miliarde de dolari şi o cotă de piaţă de 26%, fiind urmat pe locul doi, la o diferenţă de aproximativ un miliard de dolari de Universal.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu