Ora de Sibiu
Știri in direct

FOTO VIDEO Mitropolitul Ardealului de Revelion – Urarea de „La Mulţi Ani” este de la Dumnezeu

1.090

Sute de sibieni au preferat să îşi petreacă Revelionul în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde s-au rugat pentru un an mai bun. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza şi un sobor format din nouă preoţi.

După citirea Acatistului lui Iisus Hristos, preoţii şi credincioşii au adresat o rugăciune de mulţumire. „Dăm slavă bunului Dumnezeu că am reuşit din nou, să fim împreună într-o oră de rugăciune, în genunchi, la trecerea într-un nou an”, a spus Mitropolitul Ardealului. Potrivit acestuia, trecerea dintre ani este şi un moment de bilanţ, dar trebuie să fie o bucurie. „Momentul acesta al primei zile şi mai ales clipele de trecere de la un an la altul, sunt pentru noi, nişte manifestări în funcţie de vârsta pe care o avem. În tinereţe era o mare bucurie că am ajuns să mai trecem un an, să sporim, să creştem şi să ne realizăm idealurile pe care le aveam. Cu cât am trecut prin viaţă, clipele acestea ne dau şi un sentiment de tristeţe şi sentimentul acesta îl poate avea şi cel mai tânăr. O tristeţe că nu am putut împlini tot ceea ce trebuia să împlinim în anul care a trecut, chiar dacă a trecut un timp care nu mai este”, a arătat în predică Mitropolitul Ardealului.

video

Revelionul este o clipă de nădejde
ÎPS Laurenţiu Streza a amintit în noaptea de Revelion de tradiţia îngropării anului vechi. „Şi totuşi clipa aceasta pentru orice creştin este o clipă de multă nădejde. Aşa se spune în popor, că în momentul în care trecem de la un an la altul, se îngroapă anul cel vechi şi se dezgroapă cel nou. Lăsăm la o parte toate întristările, toate supărările, toate necazurile şi ne rugăm lui Dumnezeu să ne ierte toate greşelile săvârşite, dorind acum să fim mai buni. Este singurul lucru care zideşte. Dacă fiecare dintre noi am face un pas spre bine, un pic de bine, adăugând fiecare la binele comun, de bună seamă şi anul va trebui să fie un an mai bun”, a recomandat mitropolitul. Acesta ne îndeamnă să căutăm ce este spiritual, nu bunurile materiale. „Noi nu prea înţelegem ce înseamnă a fi bun şi ceea ce este bine. Binele noi îl înţelegem ca un lucru care, ne place nouă. Adevăratul bine este raportat la binele absolut, raportare la Dumnezeu, la binele desăvârşit, nu la ceea ce vreau eu. Bunurile sau bunătăţile acestei lumi, toate sunt trecătoare. Cele spirituale sunt însă veşnice. Pe acestea să le căutăm”, îndeamnă ÎPS Laurenţiu Streza. Un an mai bun înseamnă un an în care să fim mai apropiaţi unii de alţii, potrivit mitropolitului. „Să încercăm în acest nou an, să ne privim unii pe alţii în faţă, să ne salutăm, să ne dăm bineţe, să transmitem bucuria pe care, ne-a lăsat-o Dumnezeu să o cultivăm în noi. Pentru că Dumnezeu nu ne-a creat pe noi oameni ai tristeţii. Ci a înviat Hristos. (…) Bucuria aceasta să pătrundă în sufletele noastre începând de acum, din această clipă, clipă în care ne întâmpinăm unii pe alţii cu acest salut „La mulţi ani”, ani binecuvântaţi. De unde dăm noi urarea aceasta? Ce dăm noi de la noi, celui drag sau prietenului sau celui căruia îi spunem „La mulţi ani”? Dăm de la noi? Nu. Dăm tot de la Dumnezeu. Şi dacă noi împărţim darul lui Dumnezeu, dacă suntem părtaşi la transmiterea bucuriei dumnezeieşti de la unul la altul, de bună seamă că va rămâne bucurie şi în sufletul nostru”, crede ÎPS Laureţiu Streza. La finalul slujbei, mitropolitul Ardealului a urat tuturor un an mai bun, cu sănătate şi ocrotirea lui Dumnezeu.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...