Iohannis, despre bugetul pe 2019: „PSD trebuia să-l adopte din noiembrie 2018. E o problemă gravă”

0 231

Președintele Klaus Iohannis a declarat că lipsa unui proiect de buget pentru acest an este o problemă foarte gravă și că, potrivit legii, PSD trebuia să adopte bugetul încă din data de 15 noiembrie a anului precedent.

„Ei, iată, asta este o problemă gravă. Eu am pus această întrebare deja în decembrie și o mai pun o dată – unde este proiectul de buget? PSD a guvernat în tot acest timp, PSD a avut toate condițiile și PSD trebuia să vină până pe 15 noiembrie cu un proiect de buget. Ba dimpotrivă în loc să se ocupe de buget, se ocupă de schimabt șefi la ANAF, lucru care îmi dă de gândit. Probabil există probleme cu bugetul. Nu de parlament ține această chestiune, mai întâi trebuie să vină guvernul cu o propunere de buget”, a afirmat Klaus Iohannis, vineri, într-o conferință de presă la Cotroceni.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat pe 27 decembrie că va discuta în coaliție despre posibilitatea ca, după 15 ianuarie, să fie aprobat bugetul pentru 2019, mai întâi de către Guvern, apoi în Parlament. Liderul PSD a adăugat că e posibil să fie convocată o sesiune extraordinară „cu câteva zile înainte de februarie”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.