Iohannis va analiza propunerile ministrului justiției pentru cinci procurori șefi

0 555

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că propunerile ministrului Justiției Tudorel Toader de numire a celor cinci procurori în funcții de conducere sunt în analiza departamentului de resort al Administrației Prezidențiale.

„În privința propunerilor de numire pentru procurori, pentru pozițiile de conducere, aceste propuneri sunt în analiza departamentului de resort. Este totuși important de reținut că domnul ministru a considerat să trimită aceleași propuneri, fără modificări, lucru care este ciudat, să spunem așa”, a declarat Klaus Iohannis.

Ministrul Justiției i-a trimis președintelui Klaus Iohannis pe 27 decembrie documentele pentru numirea celor cinci procurori respinși, printre aceștia aflându-se și Adina Florea, pentru șefia DNA. Pe 28 noiembrie, președintele anunța că o respinge pe Adina Florea pentru conducerea DNA, dar și pe Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; pe Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism; pe Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și pe Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Șeful statului a motivat respingerile precizând că nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite.

Sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...