Klaus Iohannis: „Nu îl voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr”

0 242

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, așa cum a cerut Tudorel Toader. Iohannis a menționat că ministrul Justiției nu a avut o treabă mai bună de făcut și a trimis din nou aceleași documente prin care cere revocarea.

„Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. Pot să vă răspund foarte simplu – nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulțumit de activitatea domniei sale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a fcut referire și la evaluarea lui Tudorel Toader: „evaluarea ministrului Justiției nu satisface rigorile legii”.

Tudorel Toader, ministru al Justiției, a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general, în data de 24 octombrie. Momentul anunțului nu a fost lipsit de controverse, după ce ministrul a vorbit despre o rezoluție de clasare care se afla în dosarul de candidatură a lui Lazăr și care îl viza pe șeful statului Klaus Iohannis, cel care trebuia să semneze decretul de numire. A rămas neclar de ce era acea rezoluție în dosar, dar s-a lămurit faptul că procurorul Lazăr care a dat acea decizie nu era Augustin, ci Cristian Lazăr, un alt magistrat din Parchetul General.

La o lună de la acel moment, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ cererii, iar președintele a transmis că o va citi, dar „această propunere de revocare mi s-a părut şi mi se pare o eroare”.

Pe 27 decembrie, Tudorel Toader a spus că a trimis președintelui documentele pentru finalizarea procedurii de revocare a procurorului general, dar că Augustin Lazăr trage de timp prin contestații în instanță pentru a ajunge la final de mandat- 19 aprilie 2019.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.