Primar judecat pentru corupție deși e mort

0 1.027

Un fost primar din comuna Bordești, județul Vrancea, va fi rejudecat pentru corupție. Nimic special dacă omul nu ar fi murit între timp.

Fostul primar al comunei Bordești, Gheorghe Tătaru, a murit în luna noiembrie a anului trecut, după ce, în luna iunie, el fusese condamnat de Judecătoria Focșani la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals intelectual.

În același dosar în care a fost judecat primarul, au fost și secretarul comunei și doi consilieri locali, aceștia fiind acuzați că au concesionat în mod ilegal un teren de 217 hectare unei asociații de creștere a animalelor la care acționar și membru fondator era fiul primarului.

Decizia privind rejudecarea cauzei aparține Curții de Apel Galați, este definitivă și a fost luată la finalul anului trecut.

„Desfiinţează sentinţa penală nr. 815/25.06.2018 a Judecătoriei Focşani şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanţă. Menţine actele procedurale efectuate în cauză până la termenul de judecată din data de 30.05.2018. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare în apel rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată pe portalul instanței gălățene.

Practic, dosarul se va întoarce la Judecătoria Focșani și, cel mai probabil, judecătorii care vor rejudeca dosarul vor lua act de decesul primarului și vor dispune încetarea procesului.

Celelalte persoane din dosar, secretarul și consilierii, condamnate de instanță tot la închisoare cu suspendare, vor fi rejudecate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...