Ora de Sibiu
Știri in direct

A murit Coriolan Brad, cetățean de onoare al județului Sibiu

1.030

După o viață împlinită, întinsă pe aproape 95 de ani, domnul dr. Coriolan Brad, cetățean de onoare al județului Sibiu, a încetat din viață în seara zilei de 3 ianuarie 2019, la Gura Râului.

Coriolan Brad a decedat în comuna sa natală, unde dorul și dragostea de țară l-au făcut să se reîntoarcă după un exil considerabil în Germania, început în 1976.
Înmormântarea acestuia a avut loc sâmbătă, 5 ianuarie, în cimitirul bisericii din comuna Gura Râului
De profesie medic internist, cu doctoratul în medicină luat în 1971, fost director al Spitalului Județean Sibiu în perioada 1972-1976, veteran de război și activist politic în exil, cadru didactic asocial al Facultății de medicină din Sibiu, Coriolan Brad a primit titlul de Cetățean de onoare al județul Sibiu în cadrul ședinței solemne de Consiliu Județean din data de 1 Decembrie 2016.
”În exil a scris articole cu conținut politic pentru apărarea țării și a poporului român și a fost membru al «Consiliului național român», făcând parte din Biroul executiv central pentru Europa și America”.
Veteran de război, Coriolan Brad a primit Crucea comemorativă pentru serviciile militare din cel de-al doilea război mondial. Medicul este autor a trei cărți de specialitate: Tabagismul și efectele lui (1964), Actualități în hepatologie (1996), Bolile pancreasului (2002).

Primește titlurile instant

Loading...

Citește și
ritter.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...