Vreme rece la începutul săptămânii și temperaturi și de minus 16 grade

663

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat duminică faptul că la începutul săptămânii viitoare vremea va fi rece, iar temperatura maximă va fi între -9 şi 1 grad. Aceștia mai precizează că noaptea de luni spre marţi va fi cea mai rece din săptămâna care urmează.

În Capitală, temperatura nu va depăşi 0 grade. “Prima jumătate a săptămânii va aduce temperaturi specifice perioadei în care ne aflăm, adică temperaturi de luna ianuarie, cea mai reprezentativă lună de iarnă. Luni şi marţi va fi o vreme rece cu temperaturi preponderent negative în timpul zilei. De exemplu, marţi după-amiază maximele se vor situa între -9 şi 1 grad, iar în noaptea de luni spre marţi va fi ger în majoritatea zonelor. Ne aşteptăm să fie cea mai rece noapte din săptămâna care urmează, vor fi între -16 şi -6 grade Celsius”, a declarat pentru MEDIAFAX, Mihai Timu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
Reprezentantul ANM anunţă că miercuri şi joi vremea se va încălzi uşor, iar maximele vor fi între -2 şi 6 grade.
“Dacă pe parcursul zilei de luni în jumătatea de Est a ţării va mai ninge puţin, marţi este o zi de pauză. În noaptea de marţi spre miercuri ne aşteptăm la ninsori aproape în toate regiunile, mai puţin în Sud-Estul României unde va apărea lapoviţa sau ploaia şi va creşte riscul de polei”, a mai spus meteorologul.
Și în Capitală vremea va fi rece. Luni şi marţi maximele nu vor depăşi 0 grade Celsius. De asemenea, luni temporar va ninge şi în București.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi