frig
FOTO arhivă

Gerul va mai zăbovi câteva zile la noi, așa că deși soarele va mai apărea din când în când, nu trebuie să renunțăm la hainele foarte groase. Meteorologii anunță și intensificări ale vântului în unele zone, astfel că temperaturile vor fi resimțite ca fiind mult mai scăzute, anunță stirileprotv.ro

Vântul se întețește la munte, în Moldova, în Bărăgan și Dobrogea, unde zăpada va fi spulberată. La amiază vom avea minus 6 grade în depresiuni și 1 grad cu plus în sud-vestul țării.

În Dobrogea și Bărăgan avem o zi închisă și rece cu ninsori slabe, îndeosebi în prima parte a zilei. Vântul va avea intensificări, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.

Și în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim mulți nori și ninsori neimportante cantitativ. Se întețește și vântul, așa că vom resimți temperaturi mai scăzute decât cele din termometre. În nordul Moldovei și în Bucovina o să fie foarte frig, iar temperaturile se vor situa sub zero grade peste tot. Va ninge slab și vântul se întețește.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș atmosfera va fi însorită, dar foarte rece. La amiază, vor fi -5 grade în termometre, iar peste noapte va fi ger.

Și în vestul țării se arată soarele, însă va fi soare cu dinți. Temperaturile ajung la -2 grade Celsius, iar pe timpul nopții vor fi și valori de -12 grade Celsius.

În ținuturile centrale se anunță vreme foarte rece. Va mai ninge slab pe partea estică, în rest vor fi înnorări dar și perioade cu soare. Maximele termice vor ajunge până la -2 grade în regiunile vestice, iar pe timp de noapte, în depresiuni, vor fi -16 grade Celsius.

În sud-vestul țării, soarele apare din când în când, se răcește ușor și la amiază termometrele vor indică 1 grad cu plus.

În sudul țării atmosfera va fi închisă și rece. Va ninge slab și pe suprafețe restrânse mai ales dimineața și temperaturile scad față de duminică.

În București, luni vor fi înnorări și din când în când va ninge slab. După prânz, temperatura aerului va ajunge la -1 grad, iar peste noapte va fi foarte frig; minimă coboară la -7 grade Celsius.

La munte, se anunță vreme geroasă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, însă se mai adună norii și temporar va ninge slab și pe arii restrânse. Vântul va avea unele intensificãri, mai ales în zona Carpaților de Curburã, unde izolat zãpada va fi spulberatã.

Vreme foarte rece avem și marți, cu ger dimineața. Ziua va fi însorită, dar seara și noaptea se întorc ninsorile în vestul, nordul și centrul țării.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu