Actualizare Meteo – Temperaturi în creștere în toată țara, dar vin ninsorile

0 450

Meteorologii au anunțat că, în curând, vom scăpa de temperaturile „polare”. Totuși, deși vremea se încălzește, va începe din nou să ningă în aproape toate zonele țării.

Noaptea de luni spre marți a fost cea mai geroasă noapte din 2019, de până acum. Au fost aproape -24 de grade Celsius la Obârșia Lotrului, -23 de grade la Sibiu și -11 grade în Capitală. Cu toate acestea, prognoza meteo este îmbucurătoare: scăpăm de ger în următoarele zile.

Dinu Mărăşoiu, meteorolog ANM: Lucrurile sunt în ameliorare. Spre exemplu, la noapte vom mai avea temperaturi minime sub -10 grade, doar local în partea de Moldova, mai ales, și pe arii mai restrânse, Muntenia sau chiar și o parte a Dobrogei, dar valori care abia ușor o să coboare sub -10 grade și nu numai. De depresiunenea din estul Transilvaniei mai vorbim de -12 sau mai putin, spre -14, -15 grade. Vestea bună sub aspect termic este că în cursul zilei de mâine temperaturile vor continua să crească. Vom mai avea și după-amieze cu temperaturi sub pragul de îngheț, deci maxime sub 0 grade, dar pe arii mult mai restrânse și mai mult în partea de nord a Moldovei, iar ninsorile, care se vor extinde treptat, afectează mai mult noaptea următoare.

Sursa: digi24.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.