Harta gerului în România – La Sibiu a fost cel mai frig din toată țara

1.556

Reprezentanții ANM au făcut bilanțul temperaturilor înregistrate în noaptea de luni spre marți în România. Dacă la Târgu Lăpuş au fost minus 22 de grade, la Sibiu termometrele au coborât până la minus 23 grade la Sibiu în timp ce minus 20 grade s-au înregistrat la Miercurea Ciuc.

Noaptea de luni spre marţi a fost cea mai rece din această iarnă, în unele regiuni, anunţă reprezentanţii Administrației Naționale de Meteorologie, precizând că temperatura cea mai scăzută a fost înregistrată la Târgu Lăpuş, de minus 22 de grade Celsius.
“În noaptea de luni spre marţi, s-au înregistrat temperaturi scăzute. În mai multe staţii meteo au fost temperaturile cele mai joase dacă ne referim la această iarnă din decembrie până acum. Avem minus 20 de grade la Miercurea Ciuc şi Petroşani, minus 22 de grade la Târgu Lăpuş, minus 23 de grade la Sibiu”, a declarat pentru MEDIAFAX, Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
CITEȘTE ȘI: Sibiu – Polul Frigului noaptea trecută din toată Transilvania
Și în Capitală a fost cea mai rece nopate din această iarnă, fiind înregistrate minus 11 grade.
Meteorologul spune că potrivit datelor de la această oră, în timpul apropiat temperaturile nu se vor repeta, fiind aşteptată o creştere a valorilor termice în nopţile următoare.
Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Maramureș, la primele ore ale dimineții se înregistrau -22 de grade la Târgu Lăpuș, -15 grade în Baia Mare, etc.
”A fost cea mai rece noapte de la începutul anului în județul nostru. Valoarea temperaturii resimțiră de corpul uman la Târgu Lăpuș a fost de – 29 grade”, se arată în comunicatul citat.
La această oră sunt – 20 grade la Târgu Lăpuş, -15 grade în Baia Mare, -14 grade la Sighetu Marmației, – 13 la Cavnic, Vișeu de Sus și Borșa și -12 în Pasul Gutâi.
Conform aceleiași surse, Serviciul Județean de Ambulanță a transportat noaptea trecuta, din orașul Baia Mare, trei persoane fără adăpost care au avut probleme de sănătate din cauza gerului la Unitatea de Primire de Urgență a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”. Una dintre acesste persoane a fost dusă ulterior un azil de noapte.
În Maramureș, vremea se menține și marți rece în cursul zilei, geroasă dimineața. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 si -4 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi