Tot mai mulţi copii se nasc în maternitatea din Sibiu

0 2.640

Medicii din Maternitatea Sibiu au adus pe lume anul trecut, 3.084 nou-născuţi. Acesta este cel mai mare număr de copii născuţi aici din ultimii şase ani, potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Trei tripleţi şi 55 de gemeni în 2018

„Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut în 2018 pentru al șaselea an consecutiv. Datele consemnate indică un total de 3.023 de nașteri, dintre care 55 gemelare și trei de tripleți. Per total, s-au înregistrat 3.084 de nou-născuți, dintre care 1.526 de băieți și 1.558 de fete, cu 1,2% peste numărul nou-născuților din 2017”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului sibian, Decebal Todăriţă. Comparativ cu anul 2013, numărul nașterilor din 2018 este mai mare cu peste 22%.

În septembrie 2018 s-au născut cei mai mulţi copii

Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie cu 303 de nou-născuți iar cea mai slabă – aprilie, cu 229 nou-născuți. Motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea SCJU Sibiu din ultimii șase ani este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității având printre cele mai bune rezultate din țară. „Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător”, declară cei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. La Maternitatea din Sibiu apelează nu doar viitoarele mame de la noi din judeţ, ci şi din judeţele învecinate.

41 de copii născuţi în ultimele zile

Un număr de 41 de copii s-au născut în primele şapte zile, la Maternitatea din Sibiu. Din aceştia, 23 sunt băieţi şi restul fete.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.