Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO FOTO Situație dramatică pentru o sibiancă de 74 de ani – Trăiește într-un apartament mizer în care plouă

1.458

O femeie de 74 de ani trece prin clipe de coșmar. Locuiește de 40 de ani într-un apartament din Sibiu și, încă de atunci, trebuie să îndure frigul și apa care îi intră în casă, prin tavan, când plouă. Situația este cu atât mai revoltătoare cu cât aceasta a plătit ani la rândul anumite sume de bani, necesare construirii unui acoperiș, însă totul a rămas de fiecare dată în aer.

Blocul de pe strada Rahovei din Sibiu

Este vorba despre blocul 2, situat pe strada Rahovei din Sibiu. Din câte se pare, acesta este unul dintre puținele blocuri din zona respectivă care nu au încă acoperiș. Din această cauză, apa se scurge, de fiecare dată când plouă, direct prin tavan, în casa bietei femei, care locuiește la etajul 4. Situația a ajuns la cote extreme, întrucât bătrânica se teme să mai aprindă și lumina în casă din cauză că apa aproape a ajuns la panoul de curent, fiind posibil riscul unui scurt circuit. „Eu nu mai îndrăznesc să aprind lumina, că luăm foc toți, ajunge imediat apa la contor. Locuiesc de 40 de ani aici și dintotodeauna a plouat în casă”, spune, în lacrimi, sibianca.

Acesta este îngrozită mai ales de momentul în care zăpada va începe să se topească. „Fetele mele mi-au pus rigips în sufragerie și dormitor, că era foarte frig. Mai e o palmă din hol și mi-e groază, mi-e groază… să te uiți la 74 de ani cu groază că ninge, să nu te mai bucuri că vin copilele acasă, e revoltător”, spune femeia.

Bătrânica povestește cu tristețe cum a fost nevoită să scoată tot ce avea în cămară. Apa a ajuns și acolo, iar din acest motiv nu mai poate ține nimic. „Tot ce am cumpărat și acum, și de sărbători, le-am ținut în bucătărie pe raft”.

Mai grav este faptul că, din cauza umidității și igrasiei, femeia s-a îmbolnăvit. Acum, după zeci de ani de chin, are bronșită cronică și insuficiența respiratorie, fiind în continuare nevoită să inhaleze mucegaiul creat din cauza infiltrațiilor. „Sunt și eu bolnavă, ce să fac? Nu pot să mă duc în gazdă… ce să fac? Să îmi las munca de o viață?”, spune, cu disperare, femeia.

Sibianca a mărturisit că și-a plătit dintotdeauna taxele și a scos din buzunar bani mereu pentru reparații de tot felul. Ba mai mult, a plătit și pentru reparațiile ce au avut loc în urmă cu patru săptămâni. Au venit muncitori pe acoperiș, au fost aduse tot felul de materiale și „s-a reparat”. Însă pentru biata femeie nu s-a făcut nimic. Situația este în continuare aceeași. „Totul se întâmplă din cauza asociației de locatari, care nu face nimic să remedieze situația, iar reparațiile făcute în trecut au fost făcute cu firme “fantomă” pentru a putea lua capitalul în buzunarele celor care conduc această asociație”, spune fiica bătrânei.

Bătrânica spune că, până acum, s-au strâns aproximativ 80.000 de lei de la locatari, iar cu acei bani s-ar fi putut constui nu unul, ci trei acoperișuri. Însă s-au făcut doar mici reparații, problema fiind tot nerezolvată.

Fiica femeii locuiește în Germania, iar acasă este singură. Nu ar putea însă să își părăsească țara ori casa pentru care a muncit o viață întreagă. A căutat zeci de soluții pentru a stopa apa care curge în apartament, însă în zadar.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...