Cod galben de vânt și viscol în 27 de județe printre care și Sibiu

971

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o nouă atenţionare de cod galben de vânt valabilă pentru 27 de județe, pe listă fiind și Sibiu. La munte se anunță viteze ale vântului de până la 120 de kilometri pe oră.

Începând de luni, ora 14, până miercuri la ora 20.00, meteorologii anunță intensificări ale vântului, ninsori și precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.
În majoritatea regiunilor, local și temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45 -55 kilometri pe oră, accentuând senzația de rece, iar izolat și trecător, în special în Transilvania și Moldova, zăpada va fi spulberată.
Miercuri, îndeosebi în regiunile sudice și centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60 – 65 kilometri pe oră.
De asemenea, meteorologii anunță ninsori slabe în vestul, nordul și centrul țării, iar miercuri în zonele joase de relief, cu precădere din vest și nord-vest, vor fi precipitații mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.
Atenţionarea cod galben de vânt, în vigoare de luni, ora 14, până miercuri la ora 20.00, a fost extinsă pentru zona de munte din 27 de județe. În toată zona de munte din județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara , Bacău, Vrancea și Buzău vântul va atinge viteze de până la 65 – 80 de kilometri pe oră și temporar va ninge.
Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri, în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10 – 15 l/mp.
Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100 – 120 de kilometri pe oră, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi