Firul evenimentelor în crima de la Mediaș – Încă doi bărbați arestați

4.059

Încă doi bărbați, pe lângă ucigaș, părtași la oribila crimă de la Mediaș, au fost reținuți pentru 24 de ore. În continuare urmează să se emită o ordonanță de punere în mișcare a urmăririi penale.

Potrivit procurorilor, la data de 13.01.2019, lucrători din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Sibiu au fost sesizaţi printr-un apel la 112 despre faptul că, în noaptea de 13.01.2019, în jurul orei 01.30, victima Faghiura Marius Andrei a decedat în secţia de primiri urgenţe a Spitalului Mediaş după ce a fost bătut și lovit cu un cuțit de trei bărbați. Totul a avut loc în jurul orei 01.00, pe calea de acces a unui club de noapte din Mediaş.

VEZI AICI FOTOGRAFII CU CRIMINALUL

Victima a fost cea care a pornit scandalul de fapt
„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că în noaptea de 12/13.01.2019, în jurul orei 0040, numiţii Rusu Marius (în vârstă de 30 de ani, născut în mun. Blaj, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 25.05.2018, cu un rest de executat de 777 zile), O.O.I.( în vârstă de 38 de ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu, cu antecedente penale), A.P. (în vârstă de 34 de ani, născut în mun. Alba Iulia, jud. Alba, recidivist, eliberat la data de 13.06.2017 cu un rest 423 zile) şi alţii s-au deplasat în clubul Serabeva din Mediaş. În jurul orei 01.05, un grup format din 10 persoane de sex masculin pătrunde în club si se îndreaptă direct către masa ocupată de cei de mai sus, din acest grup făcând parte victima Faghiura Marius Andrei (în vârstă de 25 ani, născut în mun. Mediaş, jud. Sibiu). Imediat între cele două grupuri are loc o altercaţie în cadrul căreia este lovit martorul C.I. precum şi Rusu Marius. Văzând că Rusu Marius se îndreaptă către ei cu un cuţit, membrii grupului din care făcea parte şi victima, părăsesc clubul şi o iau la fugă către poarta imobilului aflată la aproximativ 20-30 m depărtare de club, aceştia fiind urmaţi imediat de către R.M., O.O.I., A.P. precum şi celelalte persoane”, se arată într-un comunicat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Rusu Marius (foto stânga) l-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit pe Faghiura Marius Andrei (foto dreapta) – Sursa colaj foto: Facebook

VEZI AICI FOTOGRAFII CU TÂNĂRUL UCIS

11 lovituri de cuțit fatale și alte opt lovituri cu piciorul în cap
În continuare, victima Faghiura Marius Andrei alunecă pe zăpadă şi cade la pământ, fiind astfel ajunsă din urmă de către Rusu Marius şi O.O.I., ambii având în mâna dreaptă câte un cuţit. O.O.I. se poziţionează în dreptul capului victimei şi îl loveşte cu piciorul în zona capului de 8 ori. Concomitent cu loviturile aplicate de O.O.I. în zona capului, Rusu Marius loveşte victima aflată la pământ de 11 ori cu cuţitul în zona membrelor inferioare, acesta fiind împiedicat să mai lovească în continuare cu cuţitul de către O.O.I. care îl împinge de deasupra victimei, moment în care se dezechilibrează şi cade în zăpadă în apropierea victimei. Imediat după ce Rusu Marius şi O.O.I. încetează să mai lovească victima, apare venind în fugă şi A.P. care se îndreaptă direct către victima aflată la pământ si pe care o loveşte cu pumnii şi cu picioarele tot în zona capului.

VEZI AICI IMAGINI CU MOMENTUL CRIMEI

Lăsat într-o baltă de sânge, victima a murit la spitalul din Mediaș
„Aşa cum rezultă din fişa de constatări preliminare nr. 96/A3/23 din 13.01.2019, moartea victimei Faghiura Marius Andrei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe, consecutivă unor plăgi tăiate-înţepate la nivelul membrelor inferioare cu secţiune de pachet vascular femural drept (arteră şi venă femurală), leziunile traumatice tanatogeneratoare putând fi produse prin lovire repetată cu un corp tăietor-înţepător, majoritatea aplicate dinapoia înaintea victimei. La autopsie s-au mai constatat leziuni traumatice cranio-faciale şi la nivelul cotului stâng care s-au putut produce prin lovire cu corp dur şi cădere pe un plan dur neregulat, dar care nu au intervenit în determinismul decesului”, se mai arată în comunicat.

VEZI AICI IMAGINI DIN CLUB

Ucigașul și alți doi bărbați, după gratii
Prin ordonanţa din data de 13.01.2018, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod pen., prin ordonanţa din aceiaşi dată s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 Cod pen.
Prin ordonanţa din data de 13.01.2019 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii R.M., O.O.I., cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor şi A.P cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 13.01.2019, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspecţilor R.M., O.O.I., A.P., pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi lovire sau alte violenţe, urmând a se emite ordonanţa de punere în mişcare a urmăririi penale şi a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestora, pentru o perioadă de 30 zile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.