PSD-ul se plânge că primăria Sibiu a mărit nejustificat tarifele la parcări – ”Nici măcar nu le îngrijesc cum trebuie”

400

PSD Sibiu nu este de acord cu mărirea tarifelor pentru parcare stabilită de municipalitate. Consideră măsura lipsită de respect față de contribuabili, mai ales că în perioada aceasta nici zăpada nu a fost curățată de pe locurile destinate parcării autovehiculelor. 

”Organizaţia Municipală PSD Sibiu condamnă cu indignare lipsa de respect, iresponsabilitatea şi aroganţa administraţiei publice locale din municipiul Sibiu faţă de cetăţeni, contribuabili la bugetul local. Această lipsă totală de respect se vede din nou în aceste zile, când parcările publice, pentru care sibienii plătesc taxe majorate substanţial, nu sunt curăţate de zăpadă. Astfel, dacă până acum găsirea unui loc de parcare, mai ales în zona centrală, era o adevărată aventură, acum a devenit o adevărată corvoadă”, se arată într-un comunicat al PSD Sibiu.

“Cei 6 consilieri locali ai PSD au votat, în şedinţa de Consiliu Local din data de 27 septembrie, ÎMPOTRIVA proiectului de hotărâre nr. 17, “privind aprobarea tarifelor de parcare în municipiul Sibiu şi pentru accesul autovehiculelor în zona pietonală din Centrul Istoric”, proiect ce prevedea o majorare substanţială a tarifelor de parcare. Practic, conform acestui proiect, tarifele pentru parcare în zonele A şi B au fost majorate de la 2 lei/zi/maşină, la 2 lei/oră/maşină. Aşa cum am spus şi atunci, noi chiar nu putem fi de accord cu aceste majorări absolut nejustificate. Din păcate proiectul a trecut, iar majorările au fost aplicate, deoarece colegii consilieri reprezentanţi ai celorlalte grupuri politice au votat pentru.”, explică Ioan Stroie, liderul de grup al consilierilor locali PSD.

Astfel, după majorare, un abonament LUNAR pentru riveranii din zonele A, B, C şi D a crescut, de la 2 lei la 15 lei. Abonamentul pentru parcările amenajate pe străzi, numai pentru persoane fizice care au domiciliul pe străzile respective, a ajuns la 150 lei/auto/lună pentru zona A, 100 lei/auto/lună pentru zona C şi 50 lei/auto/lună pentru zona D. Abonamentul LUNAR pentru rezidenţii din Piaţa Mică a devenit 30 lei, iar pentru nerezidenţi – 400 lei. Pentru zona pietonală a Centrului istoric abonamentul a ajuns la 15 lei/auto/lună, iar pentru nerezidenţi – 50 lei/auto/30 minute.

”Această majorare agresivă, nejustificată şi aberantă se face fără minimă scuză pentru o viitoare investiţie în parcări supraterane sau subterane. Ba mai mult, locurile de parcare existente se reduc de la an la an, graţie indisponibilizării din varii motive (marcaje de interdicţie suplimentare, rezervarea de locuri de parcare prefenţial, pentru anumiţi agenţi economici), totul pentru realizarea unui “plan” cât mai bogat de ridicări auto.”, se continuă în comunicatul PSD.

“Primăria Sibiu demonstrează încă o dată că nu este capabilă să administreze eficient banul public, colectat de la sibieni. Majorarea tarifelor de parcare pur şi simplu nu se justifică, din moment ce nu a fost făcută nicio investiţie în interesul şi avantajul cetăţeanului, în afară de faptul că au fost montate aparate de taxare, eventual trasarea unor linii pe asfalt. În acest sezon parcările nu sunt curăţate de zăpadă şi nici nu au fost create parcările noi promise, aceastea fiind de abia în stadiu de proiect sau de analiză. Altfel spus, sibienii plătesc mai mult pentru nimic.”, a declarat Cătălin Stanciu, Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Sibiu.

 

”De altfel, nici majoritatea străzilor din municipiului Sibiu nu au fost curăţate de zăpadă şi de gheaţă, transformându-se în adevărate patinoare, fapt care a dus la producerea de numeroase tamponări şi accidente.
În aceste condiţii solicităm Primăriei Municipiului Sibiu să ia măsurile care se impun pentru ca firmele contractate pentru deszăpezire să asigure curăţarea locurilor de parcare şi aşa insuficiente şi a străzilor din municipiul Sibiu, inclusiv a celor din cartierele de la periferie.
De asemenea, din moment ce municipalitatea s-a grăbit să majoreze tarifele pentru parcare, solicităm urgentarea procedurilor pentru construirea noilor parcări promise.

Le garantăm sibienilor că reprezentanţii PSD în Consiliul Local al municipiului Sibiu vor vota şi în viitor împotriva oricăror majorări de taxe şi impozite pentru cetăţeni.”, încheie PSD Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi