Din prostie și neștiință, licitația Secțiunii 4 a autostrăzii Sibiu – Pitești nu poate fi lansată pe SICAP

0 472

Lucrurile păreau promițătoare în ceea ce privește autostrada Sibiu – Pitești. Deși Acordul de Mediu a fost emis în doar zece luni, lucrurile nu pot înainte din cauza taxei pe lăcomie.

Acordul de Mediu a fost emis la finalul lunii decembrie a anului trecut, pentru autostrada Sibiu – Pitești, adică în aproximativ zece luni. În comparație cu autostrăzile A1 Lugoj – Deva și A3 Ogra – Borș, unde emiterea respectivului acord a durat peste doi ani, lucrurile sunt îmbucurătoare.

Cu toate acestea, vestita taxă pe lăcomie este un impediment. „Licitațiile aferente capetelor autostrăzii (Secțiunea 1 Sibiu-Boița, respectiv Secțiunea 5 Curtea de Argeș-Pitești) au fost lansate în 11.07.2017, iar ofertele au fost depuse în 26-27.10.2017. Ca să fie deblocate, este necesară și adoptarea Hotărârii de Guvern de modificare a indicatorilor tehnico-economic”, transmite Asociația Pro Infrastructură

În plus, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie să scoată la licitație (în ianuarie) completarea studiilor geotehnice insuficiente în prezent de pe Secțiunile 2 și 3, cele mai dificile din zona de traversare a Carpaților, așa cum a promis Directorul General CNAIR Narcis Neaga la grupul de lucru din 06.12.2018.

„Din prostie și neștiință, licitația Secțiunii 4 nu poate fi lansată pe SICAP, după ce vestita OUG „a lăcomiei” nr. 114/2018 a transferat aprobarea documentației de achiziție publică de la ANAP (agenția specializată) către Autoritatea de Management a POIM (subordonată Ministerului Fondurilor Europene), instituție care nu are personal, proceduri sau norme de aplicare pentru așa ceva. Prin urmare, acum autoritățile se scarpină în cap căutând soluții, pasându-și responsabilitatea”, au adăugat cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.