Iohannis cere soluții pentru recursul compensatoriu: „Cetățeanii nu trebuie să se teamă”

0 204

Președintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, Guvernului să facă urgent o analiză și să găsească soluții legate de recursul compensatoriu, susținând că nimeni nu trebuie să se teamă și siguranța cetățeanului român nu este negociabilă.

„Foarte mulți au observat și discutat în emisiuni despre delicvenți care au fost mai repede eliberați mai devreme în baza recursului compensatoriu, fiindcă închisorile din România sunt proaste. Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care e în vigoare. Trebuie să spun clar și răspicat siguranța cetățeanului român nu este negociabilă, așadar trebuie să tragem câteva concluzii și să venim cu măsuri pentru care românul să nu stea cu teamă că un delicvent vine peste el”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele cere Guvernului o analiză urgentă pe această temă.

„Am observat tot felul de poziții. Se caută un vinovat pentru această lege. Eu vă spun clar nu asta este soluția. Căutarea vinovaților nu a rezolvat niciodată vreo problemă. De aceea solicit guvernului să facă într-un timp scurt o analiză profundă și să vină cu soluții. Aceste soluții trebuie să vinpă de la Guvern, de la MJ, se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislația. Singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină și să caute vinovați, în loc să caute soluții. Repet solicit Guvernului să vină rapid cu soluții pentru această chestiune”, a mai spus Iohannis.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că recursul compensatoriu a fost inițiat de guvernul Cioloș, fiind o decizie „neinspirată”. Premierul are miercuri, de la ora 12.00, o întâlnire cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a analiza efectele acestuia și pentru a lua o decizie în acest sens.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.