Vizite restricţionate la un sfert de oră la Pediatrie, din cauza valului de răceli

0 660

Părinţii şi bunicii care au copii internaţi la Clinica de Pediatrie din Sibiu, au voie să-i viziteze un sfert de oră, pentru protecţia celor mici în această perioadă când spitalul se confruntă cu un val de bolnavi cu infecţii respiratorii acute.

Vizite de 15 minute şi doar de la cei sănătoşi

Aparţinătorii au voie doar un sfert de oră ca să vadă copiii internaţi în Clinica de Pediatrie din Sibiu, unde a crescut de la începutul anului, numărul pacienţilor cu infecţii respiratorii, ajungându-se aproape la capacitate maximă, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, medicul Ioana Mătăcuţă. „Noi am cerut pentru Secţia de Pediatrie, restricţionarea duratei de vizită la copii la 15 minute şi doar aparţinătorii sănătoşi să vină în vizită. S-a vorbit cu părinţii şi discutăm individual, fiecare caz în parte”, a explicat dr. Ioana Mătăcuţă. Nu doar copiii se îmbolnăvesc tot mai des de infecţii respiratorii acute, dar şi mamele lor. În cazul mamelor bolnave care au fost nevoite să îşi interneze copiii cu infecţii respiratorii, au venit taţii, bunicii şi chiar şi mătuşile sănătoase ca să aibă grijă de cei mici. „Dacă să zicem, mămica este sănătoasă, acolo nu este o problemă, dacă mămicile au fost bolnave, au venit bunici, am avut şi tătici şi mătuşi, astfel încât să limităm contactul cu aparţinătorul bolnav şi cu copilul bolnav, la maxim posibil”, a arătat dr. Ioana Mătăcuţă.

Zeci de copii internaţi zilnic

Zilnic, în jur de 30 de copii cu infecţii respiratorii sunt internaţi la Pediatria din Sibiu. „Suntem spre capacitate maximă. Comparativ cu acum două-trei săptămâni sunt mai mulţi pacienţi cu afecţiuni respiratorii, mai ales grupa mică de vârstă. Sugarii până la un an şi copii mici până la trei ani au fost cel mai bine reprezentanţi în perioada aceasta. (…) suntem la vreo 30 – 35 de internări pe zi”, a spus dr. Ioana Mătăcuţă. Din cauza numărului tot mai mare de copiii care au nevoie de internare în spital, cei deja spitalizaţi, care sunt într-o stare mai bună şi pot fi externaţi mai repede, sunt trimişi acasă cu recomandările medicilor.”Am rulat mai mult pacienţii. Pacienţii care au putut fi externaţi, i-am externat cât de repede s-a putut. S-au făcut şi internări de zi acolo unde a fost posibil, consultaţii în regim mai extins acolo unde a fost posibil”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, medicul Ioana Mătăcuţă.

Nu avem gripă în Sibiu, dar se înmulţesc cazurile de infecţii respiratorii

În prima săptămână din 2019, în judeţul Sibiu s-au înregistrat cu 61.26 % mai multe cazuri de infecţii respiratorii acute în judeţul Sibiu, faţă de săptămâna anterioară, potrivit celei mai recente raportări a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Cei mai mulţi pacienţi internaţi la începutul anului cu pneumonie în judeţul Sibiu au fost la Pediatrie, predominând copiii cu vârsta de până la un an. În judeţul Sibiu nu s-a confirmat niciun caz de gripă în acest an, potrivit DSP.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...