Alin Lazurca – antrenorul „de aur” de la Puma Sibiu

509

Face sport de la grădiniță și se poate spune că le-a încercat pe toate de-a lungul anilor. Cel căruia i-a rămas fidel este, însă, Taekwon-Do, sportul care i-a adus cele mai mari satisfacții și împliniri sufletești. Alin Lazurca este unul dintre fondatorii și președintele PUMA, iar zecile de medalii și premii câștigate de elevii săi l-au transformat în „antrenorul de aur” al clubului.

Antrenează în jur de 40 de sportivi, iar dacă cel mai mic elev al său are 6 ani, cel mai mare are 30. Într-un sport în care pentru a ajunge la performanță trebuie să depui mult efort și dăruire, spune că totul depinde de motivația practicanților. „Campioni ajung doar cei care muncesc foarte mult!”, afirmă Alin Lazurca.

În anul 2007 lua naștere clubul Puma Sibiu. Cei care și-au unit pasiunile pentru a da naștere unui proiect care în viitor avea să devină unul de succes au fost Adrian Bibu, în prezent managerul Sălii Transilvania, Ciprian Banea, secretarul clubului și vicepreședintele Federației Române de Taewkon-Do ITF și Alin Lazurca, cel care se află la conducerea clubului încă de la înființare.

Idila cu artele marțiale începea la 14 ani

Sportul i-a fost cel mai bun prieten încă de când era de-o șchioapă. Își amintește că face sport încă de la grădiniță, iar sporturile pe care le-a încercat de-a lungul anilor au fost sărituri în apă, schi, șah, handbal, baschet. Până la 14 ani, când a făcut cunoștință cu sportul care curând avea să se transforme într-un mod de viață. În paralel cu Taewkon-Do a practicat mai multe sporturi de luptă, fiind vorba de box, kickbox, karate, judo și aikido.

Cea mai mare satisfacție… rezultatele elevilor săi

De 11 ani se identifică cu proiectul PUMA, iar acum spune cu fermitate că „Puma si Taekwon-do nu sunt un hobby. Sunt viața mea!”. Este antrenorul sportivilor de performanță ai clubului, din grupele pe care le pregătește făcând parte aproximativ 40 de sportivi. Satisfacția lui ca antrenor? Rezultatele elevilor săi! „Satisfactia mea ca antrenor o reprezintă rezultatele sportivilor mei la concursurile naționale, dar mai ales internaționale”, dezvăluie Alin Lazurca. Se mândrește cu realizările elevilor săi în competițiile internaționale și pentru că este unul dintre antrenorii lotului national, deci direct implicat în ridicarea drapelului României pe podiumurile internaționale.

Povestea antrenorului și omului Alin Lazurca

Alin Lazurca antrenează sportivi cu vârste cuprinse între 6 și 30 de ani. Dacă în cazul sportivilor mai mari lucrurile sunt clare, totul ținând de voință și determinare, antrenorului sibian nu îi este greu nici când vine vorba de inițierea copiilor în tainele artelor marțiale. Totul ține, însă, și aici, de perseverența fiecăruia. „Unii copii învață mai repede, alții sunt mai talentați, dar campioni ajung doar cei care muncesc foarte mult.”, spune președintele Puma.

Dar sportivii de la Puma și cei din lotul național nu sunt singurii care se bucură de atenția și sfaturile sale. Peste 20 de copii cu dizabilități beneficiază săptămânal de antrenamente cu Alin Lazurca, în cadrul proiectului „Alt fel de terapii în DAR pentru copiii speciali”, inițiat de Asociația „Dorință, Ajutor, Recuperare, D.A.R. Pentru Copii și Tineri Cu Dizabilități Sibiu”.
„Unul dintre proiectele mele de suflet, la ora actuală, este antrenarea copiilor cu dizabilități. Am mai avut un proiect asemănător cu copiii de la casele de copii, pe care îmi doresc să-l reiau”, dezvăluie antrenorul sibian.

Dacă antrenorul Alin Lazurca ne-a convins cât de dedicat este muncii și pasiunii sale, omul Alin Lazurca ni se dezvăluie ca fiind o persoană pozitivă, veselă și întotdeauna pregătită să-i ajute pe cei din jur. „Îmi place să fiu înconjurat de oameni veseli și pozitivi”, își încheie povestea.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi