screen shot 2019 01 13 at 20.41.36

Bărbatul care este principalul suspect în cazul crimei petrecută weekend-ul trecut la Mediaș ar fi fost eliberat și în condițiile în care Legea recursului compensatoriu nu ar fi produs efecte.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), autorul crimei din Mediaș, condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav, a fost propus pentru liberare condiționată la data de 3 mai 2018.
„Persoana în cauză, condamnată definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 13 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor deosebit de grav, a fost propusă pentru liberare condiționată la data de 03.05.2018, iar instanța de judecată, în considerarea îndeplinirii cumulative a criteriilor prevăzute de cadrul legal, a dispus punerea în libertate, la data de 22.05.2018. Facem precizarea că, în eventualitatea în care Legea nr. 169/2017 nu ar fi produs efecte, persoana în cauză ar fi dobândit vocația de a fi analizată în comisia pentru liberare condiționată, la o dată anterioară, respectiv în luna martie 2018”, potrivit documentului citat.
Acest lucru s-ar fi întâmplat deoarece, potrivit legii, bărbatul ar fi îndeplinit condițiile liberării condiționate, între care îndeplinirea unei fracții obligatorii de executat din pedeapsă, îndeplinirea integrală a obligațiilor civile stabilite de instanță prin hotărârea de condamnare, conduita corespunzătoare pe durata executîrii pedepsei și convingerea instanței că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.
Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare la 19 octombrie 2017 şi, potrivit acesteia, deţinuţii care au stat în condiţii improprii beneficiază de şase zile libere la fiecare 30 de zile executate. În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.
Un tânăr de 25 de ani a murit, în weekend, la Spitalul din Mediaş, judeţul Sibiu, acesta fiind înjunghiat în urma unui conflict izbucnit între mai mulţi localnici, într-un club, apoi continuat în stradă. Agresorul fusese eliberat recent în baza recursului compesatoriu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu