criminal 2
Rusu Marius a mai fost condamnat în trecut tot pentru omor și a fost eliberat condiționat de curând. Foto: Facebook

Tudorel Toader nu recunoaște urmările legii recursului compensatoriu și mai mult, a declarat că agresorul de la Mediaș nu a beneficiat de această lege. Motivarea deciziei de eliberare redactată de Tribunalul Deva îl contrazice însă, anunță digi24.ro.

Motivarea deciziei de eliberare, a Tribunaluluii Deva, îl contrazice, însă, pe Tudorel Toader. Este adevărat că suspectul ispăşise trei sferturi din pedeaspa de 13 ani, pe care o primise pentru o tentativă de omor, şi se încadra pentru eliberarea condiţionată, însă el a câştigat 408 zile de libertate pentru că a stat în condiţii improprii în penitenciar.

Dacă va fi condamnat încă o dată, din noua pedeapsă şi restul de trei ani din vechea condamnare îi vor fi scăzute cele 408 zile câştigate în baza recursului compensatoriu. Şi cum legea este în vigoare până în 2022, ar putea câştiga şi alte zile de libertate, pentru că s-ar putea întoarce în aceleaşi celule mici, din care a fost eliberat.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a precizat, referitor la autorul crimei de la Mediaş, că acesta a fost condamnat definitiv la 13 ani de închisoare pentru tentativă de omor deosebit de grav, fiind propus pentru liberare condiţionată în 3 mai 2018, iar instanţa de judecată, considerând că a îndeplinit toate criteriile legale, a dispus punerea în libertate, în 22 mai 2018. “Facem precizarea că, în eventualitatea în care Legea nr. 169/2017 nu ar fi produs efecte, persoana în cauză ar fi dobândit vocaţia de a fi analizată în comisia pentru liberare condiţionată, la o dată anterioară, respectiv în luna martie 2018”, a arătat ANP.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ţinut să menţioneze, într-o declaraţie de presă de miercuri, că autorul crimei de la Mediaş nu face parte din cei care au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu.

“O precizare: autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor care au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu”, a afirmat el.

Cei trei bărbaţi care fuseseră reţinuţi în cazul crimei de la Mediaş, judeţul Sibiu, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Astfel, R.M., de 30 de ani, din judeţul Alba, este cercetat penal pentru omor calificat, O.O.I., de 38 de ani, din judeţul Sibiu, este cercetat penal pentru omor, iar A.P., de 34 de ani, din judeţul Alba, este cercetat penal pentru lovire sau alte violenţe.

“Cercetările continuă la nivelul IPJ Sibiu, Serviciul de Investigaţii Criminale, sub stricta supraveghere a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, au spus reprezentanţii Poliţiei Judeţene Sibiu.

Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi după crima de la Mediaş, judeţul Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu