Cupa României – FC Hermannstadt dă piept cu Viitorul Constanța

674

Casa Fotbalului a găzduit joi, 17 ianuarie, începând cu ora 11:30, tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Cupei României, ediția 2018-2019. FC Hermannstadt va juca împotriva celor de la Viitorul Constanța. Echipa sibiană este gazdă a meciului.

Iată tabloul sferturilor de finală:
CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe
FC Hermannstadt – FC Viitorul Constanța
Csikszereda Miercurea Ciuc – U Craiova
Dunărea Călărași – Astra Giurgiu

Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalaţiei cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care, începând cu faza şaisprezecimilor de finală, se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține această facilitate şi, cu acordul celeilalte echipe, jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.
În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50% din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.
Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”.
În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi