Cartierul Arhitecţilor Cisnădie – USR cere primarului să facă două secţii de vot

0 465

Sibienii care locuiesc în Cartierul Arhitecţilor cer să voteze la alegerile europarlamentare, în cartierul lor. USR cere Primăriei din oraşul Cisnădie, să amenajeze încă două secţii de vot, pentru alegerile europarlamentare, după ce cetăţenii din Cartierul Arhitecţilor s-au plâns că nu au unde să voteze în zonă, a anunţat vineri, liderul partidului, deputatul Dan Barna.

USR este pregătit să strângă semnături în Cartierul Arhitecţilor

Dacă Primăria Cisnădie nu va dori să facă două secţii de vot, pentru cei peste 4.000 de sibieni din Cartierul Arhitecţilor, USR se mobilizează şi se apucă să strângă semnături de la cei nemulţumiţi. „Solicităm primăriei la începutul săptămânii viitoare, noi, USR, în calitate de partid politic şi eu în calitate de deputat o să solicit Primăriei din Cisnădie să stabilească două secţii de votare în Cartierul Arhitecţilor. Dacă răspunsul va fi pozitiv, perfect. Primăria are această posibilitate. (…) Dacă răspunsul va fi negativ şi trebuie iniţiativă cetăţenească, o să facem şi acel lucru. Oamenii de acolo ni s-au adresat şi ne-au spus că secţiile de vot sunt foarte îndepărtate de noi. Este o temă. Ne-o asumăm. Depunem şi vedem ce ne spune primăria, discutăm deschis cu primarul. Dacă decizia e pozitivă, e o chestiune rezolvată, banală. Eu aşa consider că ar trebui să se întâmple, pentru că nu e nimic complicat”, a declarat deputatul de Sibiu, Dan Barna. Potrivit acestuia, USR este pregătit să strângă semnături pentru a convinge Primăria din oraşul Cisnădie, să amenajeze două secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor. ” Dacă vom întâmpina un refuz, puţin probabil, eu sunt optimist şi am încredere în administraţia din primărie, că va da curs unei solicitări de bun simţ de a da cetăţenilor posibilitatea să voteze, dacă va fi necesar să fie şi semnături ale cetăţenilor, USR va aloca resurse pentru a îndeplini şi această cerinţă”, a explicat Dan Barna.

Secţii în container sau la parterul blocurilor noi? 

În Cartierul Arhitecţilor din oraşul Cisnădie locuiesc, potrivit evidenţei populaţiei, 4.000 de sibieni, însă în realitate aici stau mai mulţi, dar care fie au trecut în actele de identitate, domiciliul în Sibiu, fie în alte locuri. ” Noi ştim că aici este cea mai mare problemă, pentru că este cea mai mare concentrare de alegători într-un singur loc. Pe lângă faptul că nu au secţii de vot, le lipsesc şi alte lucruri pe care administraţia din Cisnădie nu le-au dat. Este cea mai mare problemă pe care o ştim şi pe care ne-au adus-o în vedere colegii din filiala din Cisnădie. (…) Conform legii se pot face cereri pentru suplimentarea secţiilor de vot (…) Sunt 4.000 de alegători înregistraţi cu domiciliul în Cartierul Arhitecţilor. Pe plângă ei mai sunt mulţi care locuiesc acolo, care nu şi-au actualizat datele din buletin. (…) Trebuie să se înfiinţeze secţii acolo” , a declarat liderul filialei judeţene a USR Sibiu, Adrian Echert. Echert spune că USR va propune şi două soluţii Primăriei Cisnădie, pentru amenajarea celor două secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor, unde nu există sedii de şcoli sau grădiniţe. Potrivit USR Sibiu, o soluţie ar fi amplasarea de containere temporare sau amenajarea secţiilor la parterul blocurilor date în folosinţă sau a celor care încă nu sunt finalizate

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.