escrocherie nouă prin intermediul whatsapp - atenţie ce link-uri accesați!

A apărut o nouă metodă de escrocherie. Borfașii au pus la cale o nouă înşelătorie prin care promit două bilete gratuite la concertul lui Ed Sheeran din Bucureşti, dar trimit cadou doar viruşi.

Cei care au căzut în capcană se plâng că nu mai pot scăpa acum de reclamele deochetate care le-au acaparat telefoanele sau computerele.
„Ca să obţinem bilete gratuite la concertul lui Ed Sheeran, site-ul ne cere să răspundem la 4 întrebări despre artist, apoi răspundem şi ne redirecţionează către o pagină de unde teoretic ar trebui să primim biletele. În cazul nostru, pagina se blochează automat pentru că avem instalat un progam antivirus. Trebuie să răspundem la patru înrebări. Mai departe.. Atenţie însă dacă nu aveţi astfel de programe instalate” – explică reporterul Digi24.
„Când am vrut să închid aplicaţia nu m-a lăsat în mod tradiţional. Adică am dat back, nimic. Dai pe ok, iar dai back. Spune „ieşi de pe site”, zic „da, ies”, nimic”, povesteşte o tânără.
Poliana a primit acest mesaj de la o prietenă şi a crezut că dacă răspunde la întrebări, va primi două bilete gratuite la concertul cântăreţului britanic.
Poliana Căpitan – victimă: „După care mi s-a sugerat să trimit la 15 prieteni din lista de contacte acest link şi apoi să trimit adresa la care să îmi trimită eventualele bilete în cazul în care câştig. După ce am trimis la acei 15 prieteni mi-au apărut nişte deocheate, motiv pentru care am încercat cât mai repede să restartez telefonul că m-am gândit că e un virus”.
Gabriel Cîrlig – cercetător de securitate cibernetică: „Este un atac de tip fishing în mare parte, dar scopul nu este neapărat să ne ia datele, ci să ne redirecţioneze către anumite reclame, provocând ceea ce se cheamă ad fraude. Noi primim apoi reclame abuzive”.
Cei de la care pleacă astfel de mesaje, spun specialiştii, profită de evenimente cu priză la oameni. În cazul concertului lui Ed Sheeran, de exemplu, cererea de bilete a fost atât de mare, încât numărul lor a fost suplimentat.

Ultima oră

Comentariul meu