Traficanți de droguri reținuți de DIICOT – Vindeau, lunar peste 10.000 de pastile de ecstasy

0 1.717

Procurorii DIICOT au reținut trei bărbați după ce aceștia au fost prinși în flagrant în București, chiar în clipa în care când încercau să vândă 1.800 de comprimate de ecstasy.

Procurorii au descoperit că aceștia se aprovizionau din străinătate, lunar, cu 10.000 de comprimate, pe care le vindeau în țară pentru 50.000 euro.
„La data de 18.01.2019 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore a inculpaţilor M. C., P. O. și A. D., pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. La data de 27.11.2018 organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul A. D. distribuie către dealeri cantităţi importante de pastile ecstasy, la prețuri de 5 – 6 euro/comprimat, în funcție de cantitatea tranzacționată, ulterior drogurile fiind revândute la prețuri mai mari în cluburi de pe raza municipiului București”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor, s-a stabilit că membrii unei rețele de traficanți de droguri achiziționau comprimate MDMA din străinătate și după ce drogurile erau aduse în România, doi dintre ei se ocupau de vânzarea lor.
Prețul mediu de procurare din țări aflate în Europa de Vest a unor cantități de cel puțin 10.000 comprimate este de aproximativ 1 euro/comprimat, după care bărbații le vindeau în România la prețuri de peste patru ori mai mari (între 4,5 euro /comprimat și 6 euro /comprimat) în funcție de cantitatea tranzacționată, iar dacă pastilele erau vândute consumatorilor la bucată, la prețul mediu de aproximativ 11 euro/comprimat, arată DIICOT.
„La data de 15.01.2019 inculpaţii au comercializat pe raza municipiului Piatra Neamț un număr de 101 comprimate MDMA, cu suma de 2100 lei iar la data de 18.01.2019, inculpaţii au fost surprinşi în flagrant pe raza municipiului București în timp ce comercializau 1807 comprimate MDMA, la prețul de 8100 euro. Dacă întreaga cantitate de droguri vândută de cei trei inculpați era tranzacționată prin vânzarea către consumatori la un preț mediu de 50 lei/comprimat, prin traficarea celor 1908 comprimate MDMA suma totală încasată ar fi fost în valoare de 95.400 lei, în echivalent 20.300 euro”, mai arată sursa citată.
Procurorii au descoperit că aceștia se aprovizionau aproape lunar cu aproximativ 10.000 comprimate de ecstasy, iar dacă erau vândute en-gross cu prețul mediu de 5 euro/comprimat s-ar fi încasat aproximativ 50.000 euro la un lot de pastile. În cursul zilei de sâmbătă, cei reținuți vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.