ninsoare viscol
FOTO arhivă

Meteorologii au emis, luni, o informare meteo de ninsori și vânt în toată țara, valabilă începând de marți dimineaţa până miercuri după-amiază. În regiunile vestice, sudice și sud-estice va fi lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Potrivit informării meteo, începând de marți dimineaţa până miercuri după-amiază se vor înregistra ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei.
Aria ninsorilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile sud-vestice.
În Munții Banatului, în Carpații Meridionali, nordul și vestul Olteniei, sudul Banatului, precum și în nord-vestul Munteniei ninsorile vor fi moderate cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.
Vântul se va intensifica în zonele montane, la început mai ales în Munți Banatului, apoi îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali și va avea, în general, viteze de 65 – 80 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea vizibilității.
Începând din noaptea de marți spre miercuri și în cursul zilei de miercuri, în regiunile vestice, sudice și sud-estice vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ploaie, favorizând formarea poleiului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu