Iohannis răspunde Guvernului legat de numirea noilor miniștri

747

Președintele Klaus Iohannis spune că va formula „într-un timp rezonabil” un răspuns la propunerile de miniștri la Transporturi și Dezvoltare. Viorica Dăncilă i-a trimis luni șefului statului nouă scrisoare în care îi cere să-i numească miniștri pe Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici.

„Aceste documente sunt în analiza departamentului de specialitate la Administrația Prezidențială și imediat ce voi reveni în țară voi discuta și vom vedea ce ne-a trimis acolo dna prim-ministru. Într-un timp rezonabil vpoi formula un răspuns la aceste propuneri”, a declarat Klaus Iohannis, la Aachen, după ceremonia de semnare a Tratatului de cooperare și integrare franco-german.
Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o nouă scrisoare lui Klaus Iohannis în care îi cere să-i numească la Dezvoltare și Transporturi pe Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, afirmând că ea beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere și de alegere a persoanelor propuse a face parte din guvern.
„Domnule Președinte, urmare adresei dumneavoastră din 17 ianuarie 2019 privind îndeplinirea condițiilor de legalitate în legătură cu propunerile de numire în funcția de membru al Guvernului, reiterate prin adresa nr. 5/105/10.01.2019, vă transmit următoarele: Având în vedere prevederile art. 85 alin. (2) din Constituția României, republicată, prin adresa sus rubricată am propus să dispuneți emiterea decretelor prezidențiale prin care doamna Lia-Olguţa Vasilescu să fie numită în funcția de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice și domnul Mircea-Gheorghe Drăghici să fie numit în funcția de ministru al transporturilor.În calitate de prim-ministru, în virtutea votului de încredere obținut în Parlament, beneficiez de dreptul exclusiv de apreciere și de alegere a persoanelor propuse a face parte din echipa guvernamentală pe care o conuc. În mod evident, propunerile formulate trebuie să îndeplinească condițiile de legalitate, astfel cum sunt prevăzute în art. 2 al Legii nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în scisoarea transmisă președintelui Klaus Iohannis luni.

sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi