Ora de Sibiu
Știri in direct

Made in Romania – Un interlop aflat la pușcărie s-a însurat cu psiholoaga penitenciarului

814

O angajată a Penitenciarului Rahova este anchetată de către superiori după ce s-a căsătorit cu un deţinut, pe care l-a consiliat pe probleme de educaţie în cadrul închisorii, informează Mediafax.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au precizat că, potrivit codului deontologic, relaţiile dintre angajaţii penitenciarelor şi deţinuţi sunt interzise.
Căsătoria dintre angajata de la Rahova şi Bogdan Dumitrache, zis „Crocodilu”, a avut loc vineri, însă la Penitenciarul Jilava, acolo unde a fost mutat între timp deţinutul.

„Nu este nimic neobişnuit. Orice deţinut are dreptul la căsătorie. Face o cerere în acest sens şi, după ce se analizează, deţinutul se poate căsători fie în interiorul penitenciarului, fie în localitatea de care aparţine penitenciarul, în cazul nostru în Jilava. Căsătoria la care faceţi referire a avut loc în penitenciar, iar femeia care s-a căsătorit cu deţinutul de la noi nu este angajată la Jilava, ci la Rahova”, a declarat Cristian Micu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Jilava, pentru Mediafax.

Pe de altă parte, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Penitenciarelor susţin că angajata de la Rahova nu a încălcat codul deontologic prin relaţia pe care o are cu deţinutul. Potrivit acestora, educatorii din penitenciare se ocupă, printre altele, de alfabetizarea deţinuţilor sau îi învaţă pe aceştia „să se poarte frumos în societate”.

Bogdan Dumitrache a fost condamnat, în iunie 2018, la 7 ani şi 6 luni pentru constituire de grup infracţional organizat. Acesta, cunoscut sub numele de Crocodilu, este un fost sergent de jandarmi care, în urmă cu mai bine de zece ani, a părăsit Ministerul de Interne şi a început să-şi croiască drum spre vârful lumii interlope. După ce s-a remarcat în mai multe bătăi de stradă, Crocodilu a devenit unul dintre membri marcanţi ai grupării Sportivilor, devenită cunoscută tocmai ca urmare a actelor de violenţă.
Sursa: adevărul.ro

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...