Ora de Sibiu
Știri in direct

WhatsApp face o schimbare majoră pentru toți utilizatorii

1.068

Redistribuirea mesajelor pe cea mai populară rețea din lume va fi restrânsă drastic. Totul se întâmplă pentru a fi stopată distribuția de știri false prin intermediul WhatsApp.

WhatsApp va restrânge redistribuirea mesajelor de mai mult de cinci ori, pentru a contracara răspândirea informațiilor false în aplicația de mesagerie, scrie BBC News. Compania deținută de Facebook a implementat deja această regulă în India, în urmă cu șase luni, și o va aplica de acum încolo la nivel global. Măsura a fost luată în urma unor linșaje care au avut ca origine informații false distribuite pe grupurile de WhatsApp.
Un grup de WhatsApp poate avea maximum 256 de membri, astfel că un singur utilizator poate distribui acum un mesaj spre maximum 1.280 de persoane, față de 5.120, cât era posibil înainte de această măsură.
Facebook a fost intens criticat, în ultima vreme, pentru că permite răspândirea informațiilor false și pentru că nu a luat mai multe măsuri pentru a preveni propagarea de „fake news”.
În urmă cu două zile, Autoritatea americană în domeniul concurenţei, Federal Trade Commission (FTC), a anunțat că intenţionează să aplice Facebook cea mai mare amendă din istoria sa, din cauza încălcării angajamentului pe care gigantul şi le-a luat în vederea protecţiei datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, relatează The Associated Press.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...