Ora de Sibiu
Știri in direct

Angajări la Sibiu în 2018 – AJOFM prezintă cifre oficiale

510

În anul 2018, prin intermediul AJOFM Sibiu au fost încadrate în muncă 3.432 persoane, dintre care 1.427 femei și 2.005 bărbați, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 31 decembrie 2018, 1.632 au peste 45 de ani, 825 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 576 au între 25 și 35 de ani, iar 399 sunt tineri sub 25 de ani (dintre care 277 tineri NEET).
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă,1.984 provin din mediul urban, iar 1.448 persoane sunt din mediul rural.
Nivelului de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă, arată că cele mai multe au studii liceale şi post liceale (974), urmate de cele cu studii profesionale (858), gimnaziale (829), superioare (522) iar 249 de persoane sunt cu studii primare şi fără studii.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Sibiu, 1.442 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în anul 2018, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 6.843 persoane.
Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, puteți accesa www.sibiu.anofm.ro.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...