Avalanşă de telefoane la Ambulanţă de frica gripei – Sute de apeluri la Sibiu

0 1.081

Tot mai mulţi sibieni, mai ales cei care au copii mici care fac febră, sună la Ambulanţă, ca să ceară ajutorul. Nu mai puţin de 380 de sibieni au solicitat ajutorul de la Ambulanţă, în ultimele două zile, cu 40 % mai mult faţă de alte perioade. Cei mai mulţi sună şi spun că au copiii răciţi. La Pediatrie au fost internaţi ieri, trei copii suspecţi de gripă, însă până acum la niciunul nu a fost confirmată boala prin analiza laboratorului de la Bucureşti.

380 de sibieni au sunat la Ambulanţă 

Un număr de 380 de sibieni au sunat în ultimele două zile, la Ambulanţă. „Am avut 380 de solicitări in ultimele 48 de ore, o creştere cu aproximatov 40 % faţă de alte perioade. Au crescut foarte mult solicitările pentru copii cu simptome specifice virozelor. Putem spune că sunt mai multe apeluri pentru copii răciţi”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Sibiu, Liliana Blaga.

Spitalul de Pediatrie nu are acum niciun caz confirmat de gripă

Medicii care sunt de gardă în Urgenţa de la Pediatrie au consultat azi, 20 de copii, din care doar unul a fost transportat de Ambulanţă. Până acum, nu s-a confirmat gripa la niciun copil internat la Pediatrie. Există opt copii care au fost testaţi în Pediatrie ieri şi au ieşit pozitiv, asta înseamnă că sunt suspecţi de gripă şi analizele le-au fost trimise la laboratorul de la Bucureşti, unde se poate spune exact dacă este sau nu gripă. Toţi cei opt copii testaţi ieri, au primit tratament, cinci dintre ei fiind trimişi acasă şi trei au fost internaţi la Boli Infecţioase, fără să fie nimeni grav, potrivit medicilor. „Până acum, azi am avut 20 de pacienţi consultaţi, în CPU, din care unul singur a venit cu Ambulanţa, fără probleme majore. Nu avem niciun caz de gripă la Pediatrie, în Clinica 1 şi 2. Ieri au fost 80 de consultaţii în CPU, din care 24 de copii au fost testaţi, opt au fost pozitiv şi din cei opt, trei au fost trimişi la Boli Infecţioase, cu forme uşoare şi moderate de boală”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, medicul Ioana Mătăcuţă. La Pediatrie au fost internaţi săptămâna trecută, doi bebeluşi care au fost diagnosticaţi şi trataţi de gripă, acestea fiind primele două cazuri din 2019, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică. Precizăm că în Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu nu mai sunt permise vizitele aparţinătorilor, tocmai pentru protecţia copiilor internaţi. Medicii permit doar internarea aparţinătorilor sănătoşi, cu copiii bolnavi, acolo unde este cazul.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...