China depășește SUA și devine cea mai mare piață de retail din lume datorită vânzărilor online

0 333

China întrece în 2019 Statele Unite și va deveni cea mai mare piață de retail din lume,  cu vânzări totale ce vor atinge 5.600 de miliarde de dolari, cu 100 de miliarde peste valoarea celor americane, relatează CNN, citat de Mediafax.

Rapida dezvoltare a comerțului electronic, dar și averea în creștere a populației au condus la majorarea retailului. Cele mai mari companii de comerț electronic, Alibaba și JD.com au avut un rol-cheie în dezvoltarea sectorului, peste 35%, sau circa 2.000 de miliarde de dolari din cheltuielile de retail urmând a fi făcute online, conform estimărilor eMarketer. Ponderea comerțului electronic este 11% în SUA.

Evenimentul de cumpărături online Singles Day organizat de Alibaba înregistrează vânzări mai mari decât Black Friday și Ciber Monday la un loc. În același timp consumatorii chinezi resimt efectele încetinirii economice și ale conflictului comercial cu Statele Unite. Vânzările în retail sunt așteptate să crească în acest an cu 7,5%, față de 8,5% anul trecut.

Sursa Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.