Economia europeană încetinește dar o criză e puțin probabilă

0 172

Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene (BCE), a tras, joi, un semnal de alarmă în ceea ce privește zona euro, având un discurs mai pesimist decât în decembrie, după ședința băncii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Președintele BCE a declarat, joi, în conferința de presă de după prima ședință de politică monetară a băncii, că aprecierea de creștere a zonei euro „s-a mutat spre scădere”, notează Bloomberg. Aceasta este o schimbare semnificativă în discurs, comparativ cu situația de-acum șase săptămâni, când descria riscurile drept „în general echilibrate”.

Cu toate acestea, oficialul BCE a precizat, că instituția nu se gândește la o nouă rundă de credite pe termen lung pentru bănci.

„Astăzi, nu am discutat despre implicațiile (politicii, de schimbare a balanței riscului). Întâlnirea de astăzi a fost în mod esențial dedicată unei evaluări – unde suntem noi și de ce suntem aici, cât va dura încetinirea, există riscul ca încetinirea să se înrăutățească sau va rămâne pe o tendință de ușoară scădere? Acestea au fost întrebările adresate”, a mai spus Draghi, citat de site-ul agenției de presă Reuters.

În plus, președintele BCE a anunțat că prognoza de inflație este în scădere pentru perioada următoare. De asemenea, Draghi a afirmat că „persistă incertitudinile în special în ceea ce privește factorii geopolitici, iar amenințarea protecționismului pune presiune pe sentimentul economic”.

În schimb, Consiliul Guvernatorilor BCE a stabilit, în unanimitate, că o recesiune a zonei euro este puțin probabilă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...