palatul copiilor sibiu p

Palatul Copiilor din Sibiu începe să prindă viață. De câteva zile, aproape 200 de voluntari s-au apucat să renoveze singuri viitorul sediu, situat într-un fost internat, aflat, în acest moment, în paragină. Totodată, mai multe asociații din oraș și-au anunțat sprijinul în ceea ce privește donațiile, deoarece lucrările, urgente, de altfel, costă 800 de mii de lei.

Palatul Copiilor se va muta, începând cu luna aprilie a acestui an, pe strada Henri Coandă, în spatele Liceului Tehnologic Henri Coandă, chiar în fostul Internat al Liceului Compa. Spațiul a fost pus la dispoziție gratuit de către Primăria Sibiu. La starea în care se află în prezent, clădirea trebuie renovată complet, iar pentru asta e nevoie de multe mâini unite în acest scop.

cristian bisca 3
FOTO Facebook Cristian Bisca

S-a creat chiar și un eveniment pe Facebook, numit „Voluntari Renovare – Palatul Copiilor Sibiu”, unde peste 800 de persoane și-au arătat interesul, într-un timp foarte scurt.

cristian bisca
FOTO Facebook Cristian Bisca
cristian bisca 1
FOTO Facebook Cristian Bisca

De patru zile, noul sediu a intrat în renovări intense. Deși este plin de moloz, iar pereții sunt scorojiți și nici caldură nu este, oamenii nu au dat înapoi și au sărit în ajutor pentru a schimba situația. S-au echipat la intrare cu ochelari și cască de protecție, mănuși, saci de rafie, găleți de gunoi și șpaclu și au pornit la treabă.

cristian bisca 4
FOTO Facebook Cristian Bisca

foto1

Această acțiune de voluntariat va continua până sâmbătă, 26 ianuarie, timp în care oamenii cu suflet mare pot da o mână de ajutor. În același timp, doritorii pot ajuta și cu sume de bani. POT DONA AICI cât doresc, sprijinind campania. Până acum, s-au strâns 157 de lei dintr-un total de 1.500.000 de lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu