telegondola sinaia
FOTO arhivă

O sută de persoane au fost salvate de jandarmi, joi, după ce au rămas izolate pe munte, dupe ce telegondola Carp din Sinaia nu a mai funcționat din cauza vremii. 30 de turiști au fost duși, în siguranță, la Telecabina 2000 din Sinaia, iar alte 70 de au fost coborâte cu ratrakul.

Potrivit IJJ Prahova, jandarmii montani de la Detașamentul Sinaia au intervenit pentru conducerea unui grup de aproximativ 30 de persoane de la telegondola Carp spre telecabina Cota 2000.
Acestea au rămas izolate pe munte după ce telegondola Carp nu a mai funcţionat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, fiind ceaţă și vânt puternic.
„Acţiunea s-a terminat fără probleme deosebite. Inițial grupul de turiști rămas pe munte a fost de format 100 persoane, 70 dintre aceștia au fost coborâți de la cota 2000 la cota 1400 cu un ratrak”, arată sursa citată.
Jandarmii au adăugat că pe Platoul Bucegi se mai afla un grup de aproximativ 50 de persoane, care se aflau pe pârtia Valea Soarelui, aceștia urmând să fie duși spre cota 2000 la telecabină.
Reprezentanții domeniului schiabil Sinaia au anunțat că, la ora 11, pârtiile au fost închise din cauza condițiilor meteo dificile, fiind înregistrat și fenomenul de ploaie înghețată.

Comentariul meu

Lasă un răspuns