Ora de Sibiu
Știri in direct

Procedură nouă la Fisc, începând cu 1 februarie

1.502

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va acorda, începând cu 1 februarie 2019, codul de TVA în aceeași zi cu depunerea cererii, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție.

„Președintele Agenției Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifică semnificativ procedura de înregistrare în scopuri de TVA și acordă posibilitatea persoanelor impozabile să obțină codul de TVA în aceeași zi cu depunerea solicitării, fără a parcurge procedura de audiere”, au informat joi reprezentanții Fiscului.
În vederea obținerii rapide a codului de TVA, declarația pe proprie răspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanță.
Noua procedură stabilește modelul și conținutul formularului „Declarație pe proprie rãspundere pentru înregistrarea în scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”.
„Acuratețea datelor înscrise în declarația pe proprie răspundere va fi verificată de către ANAF, după aprobarea deciziei de înregistrare în scopuri de TVA, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitării. Ministerul Finanțelor Publice, prin intermediul ANAF, urmărește creșterea conformării voluntare și combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activității administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare și consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor și soluțiilor viabile”, au subliniat reprezentanții ANAF.

Primește titlurile instant

loading...
Loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Loading...